ERZURUM Haber Girişi : 15 Haziran 2020 00:17

PKK baronları çılgına döndü

PKK baronları çılgına döndü
Erzurum hinterlandında bir tane terörist bile kalmadı.
Asker ve polisin geceli gündüzlü operasyonları ve doğru istihbarat toplama sayesinde, tek tek öldürülen ya da yakalanan PKK’lı teröristler, örgütün tepesini adeta çıldırttı. PKK’nın sözde yöneticilerinin kendi aralarındaki haberleşmede, Erzurum’daki bu temizliğe isyan ederek, yaşadıkları ağır yenilgiyi birbirlerini suçlayarak geçiştirmek istedikleri ortaya çıktı.
Evet, insanlar dışarda, her yer cıvıl cıvıl fakat aynı ölçüde ticari
bir sirkülasyon yok. Çünkü herkes temkinli davranıyor, alış
veriş yapmayı öncelikli tercih olarak görmüyor.
Hükümetin, esnafı rahatlatmak için devreye soktuğu kamu bankaları kredileri de soruna tam anlamıyla çözüm olmuyor. Çünkü bankalar, kredi kullandırırken olabildiğince ketum davranıyor ve en küçük bir eksikliği kredinin reddi şeklinde açıklıyor. Bu da zaten ticari sicilinde sorunlar olan küçük esnafa bir çare olamıyor.
Ancak bu olumlu gelişmeye gölge düşüren olaylar da olmuyor değil. Örneğin İran sınırı…
Şu günlerde İran kendi içindeki kimi meseleler yüzünden sınır güvenliğine gerekli özeni gösteremiyor. Bu da İran’da bir şekilde konuşlu bulunan PKK’lıların ülkemize sızması tehlikesini kuvvetlendiriyor. 

Haşim NURGAZİ - Palandöken
Etiketler : pkk
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.