Pazar sahtekarlarla dolu

Kurban pazarında satıcılar da alıcılar da aman dikkat…

Pazar sahtekarlarla dolu

Erzurum’da kurban fiyatları geçen yıla göre en az yüzde 80 artış durumda…

Kurban bayramına artık sayılı günlerin kaldığı şu süreçte kurban satış alanları yavaş yavaş kurbanlıklarla dolmaya başladı.

Hal bu olunca da bu fırsatı istismar etmeye çalışan dolandırıcılar boy göstermeye başladı.

Yetkililer neredeyse gün aşırı açıklama yaparak hem kurban alıcılarını hem de kurban satıcılarını uyarma ihtiyacı duyuyor.

Zira piyasa her iki kesimi de istismar edecek yeni metotlar geliştiren dolandırıcılarla dolu…

Sahte para ya da hastalıklı hayvan satışı, bu dolandırıcılıktan sadece bazıları…

Birçok yetkili bu hususta vatandaşa uyarıda bulunarak, “Ne siz kanın ne de siz kimseyi kandırmayın” dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 10 Nisan 2023 21:56

    Ölçü ve tartıda hile yaptıkları için, birçok defa uyarilmalarina rağmen Şuayb (A.S ) ' in, Medyen halkı yine aynı hatalarına devam ettiler Allah da onları helak etti. Bugüne bizim durumumuz da onlardan pek farklı değil. Biz de hak etmişiz ama Rabbimizin sabrı ve merhameti ile ayakta duruyoruz. Bakınız Ramazan birçok esnaf için tam bir vurgundur. Yazar Faik Tonguç, 1914- 1918 yıllarında Erzurum yoncalıkta yedek subaylığıni yapmış. Diyor ki " zaman zaman, Canik çarşısına gider, esnafı ziyaret ederdim. Esnaf, özellikle büyük esnaf Ermeni idiler. O büyük esnaf Ramazan'da fiyatları artırmaz hatta birçoğu fiyatları düşürürler, diğer esnaf da sabit tutarlardi. Sebebini sorduğumda ' Ramazan Müslümanların oruç ayı, onlarda bizim komşularımız, eğer fiyatları artirirsak belki alamayıp oruç tutamazlarsa biz sorumlu ve mesul oluruz ' ". Düşünün Ermeniler böyle davranıyorlar, bizim sözde müslümanlar da Ramazanı bir rahmet ayı olarak görmeyip bu mübarek ayı,bir fırsat bir vurgun ayı olarak değerlendiriyorlar. Her şeyin fiyatını en az yüzde 25- 30 , bazen daha fazla artırıyorlar. Şimdi onlar Ermeni, bunlar da müslüman he ?..