ERZURUM Haber Girişi : 05 Ekim 2023 07:21

Palandöken’e ilk kar düştü

Palandöken’e ilk kar düştü
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'in zirve noktası olarak bilinen Ejder Tepesi'ne mevsimin ilk karı yağdı.

Palandöken Kayak Merkezi'nin yüksek kesimleri yağan karla beyaza büründü. Erzurum'da iki gündür etkili olan sağanak yağmur, dün sabah saatlerinde Palandöken Dağı'nda kara dönüştü. Erzurum-Tekman Karayolu'ndaki görüntüler ise tam bir kış havası yaşattı.

Palandöken Kayak Merkezi’nde otel işletmecisi olan Ali Güney yılın ilk karının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Ülkemizin önde gelen kayak merkezlerinden birisinde yılın ilk karının sevincini bu sabah yaşadık. Umarız sezon hedeflediğimiz ve beklentileri karşılayacak boyutta olur. Biz sezona hazırız. Herkesi Erzurum’a ve Palandöken’e bekliyoruz" dedi.

4 MEVSİM BİR ARADA

Erzurum’da termometreler hem -2’yi hem 22,2 dereceyi gördü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü bölgede en düşük sıcaklığı Erzurum Doğu Anadolu Gözlemevi’nde -2, en yüksek sıcaklığı İspir İlçesi’nde 22,2 derece olarak açıkladı.

Dün gün boyu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın etkisinde kalan Erzurum’da önceki gün gece termometreler hem -2’yi hem 22,2 dereceyi gördü.

Meteoroloji verilerine göre bölgede en çok yağış miktarı Tekman’da gerçekleşti.

Tahminlere göre bugünden itibaren yağışlı hava bölgeyi terk edecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.