ERZURUM Haber Girişi : 12 Eylül 2021 22:45

Palandöken’de hizmet seferberliği

Palandöken’de hizmet seferberliği
Palandöken, Alt ve üst yapısı, sosyal tesisleri, yerel hizmetleriyle, Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve buluşturan Sosyal Belediyeciliğiyle, Yeşil dönüşüm ve çevre yaklaşımıyla yükselişini sürdürüyor.

Palandöken’de yeşil dönüşüm devam ediyor. İlçede mahalle aralarında bulunan boş alanları yeşil alana dönüştüren Palandöken Belediyesi, hafta sonu düzenlenen törenle 3 yeni yeşil alanı daha Palandökenlilerin hizmetine sundu. Park Tarabya, Saklı Bahçe ve yıllardır atıl durumda olan Yimpaş alanı, Palandöken Belediyesinin dokunuşuyla ilçeye daha estetik bir görünüm kazandırdı.

AÇILIŞLARA GENİŞ DÜZEYLİ KATILIM

Park Tarabya ve Saklı Bahçede gerçekleşen açılış törenlerine, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken İlçe Kaymakamı Önder Coşğun, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, AK Parti Teşkilat mensupları, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katılım sağladı. Açılış törenlerine halkın ilgisi ise yoğun oldu.

BAŞKAN SUNAR’IN KONUŞMASI

Törende bir açılış konuşması yapan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, gerçekleştirdikleri her hizmet, hayata geçirdikleri her yatırım ve projede Palandökenlilerin hülyası ve rüyasına hizmet anlayışının hakim olduğunu söyledi. Başkan Sunar, “Aylardır emek verdiğimiz, ilmek ilmek dokuduğumuz Park Tarabya, Saklı Bahçe ve Yimpaş alanı olarak bilinen Yenişehir’i Yıldızkent’e bağlayan noktaya kazandırdığımız yeşil alanı, sizlerle beraber açılışını yapmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bisiklet ve yürüyüş yollarıyla, çocuk oyun alanlarıyla, kamelyalarıyla gerçekten güzel alanlar oldu. Hakikatten burada arkadaşlarımız ve bizlerin ciddi bir emeği var. Palandökenlilere bu alanları kazandırmış olmak, bizi iftihar vesilesiyle müftehir kılıyor.” dedi

PALANDÖKEN’DE YOLLAR VE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

“Göreve geldiğimiz günden itibaren Palandöken için belirlediğimiz önceliklerimiz doğrultusunda, artan bir ivme ile hizmet etme gayreti içerisindeyiz.” İfadeleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Sunar, yıl içerisinde ilçede tamamladıkları ve devam eden çalışmaları aktardı. Başkan Sunar, “Çalışmalarımıza bu yıl da hızlı bir Şekilde yaz başı ile beraber start vermiş olduk. Beş merkez mahallemiz; Müftü Solakzade, Abdurrahmangazi, Yunus Emre, Hüseyin Avni Ulaş ve Adnan Menderes mahallelerimizde hızlı bir şekilde Asfalt, kaldırım ve yeşil alan çalışmalarımıza başladık. Köşk, AVM civarı, Küme Evler, Kazım Yurdalan ve Yıldız Kentin muhtelif kesimlerinde ciddi bir biçimde asfalt ve kaldırım çalışmaları yürütüyoruz.” diye konuştu

HER MAHALLEYE TAZİYE EVİ

Konuşmasında, merkez ve kırsal mahallelerde devam eden taziye evi inşaatlarına da değinen Başkan Sunar, “Merkez ve kırsal mahallelerimizde ihtiyaç bulunan alanlarda taziye evleri yapımımız devam ediyor. Beş alanda taziye evi yapıyoruz. Osman Efendi Cami, Ebu İshak Cami, Hazreti Osman Cami bahçelerinde taziye evimiz var. Merkez ve kırsal mahallelerimizde ihtiyaç görülen noktalarda yapımı devam eden taziye evlerimiz var.” Kaydını düştü.

“BAŞKANLIK KONUTUNU MİLLETİN KONAĞINA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Başkanlık konutu olarak kullanılan konutu, Milletin konağına dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Sunar, “Başkanlık konutu olarak kullanılan alanı Palandökenlilerin nitelikli bir şekilde hizmet almalarını sağlamak amacıyla millet konağına dönüştürüyoruz. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl hizmete açmayı planlıyoruz.” dedi

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Palandöken’de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına da dikkat toplayan Başkan Sunar, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında, kentsel dönüşüme alt yapı sağlayacak ölçekte imar planlarımızı, imar müdürlüğümüz ciddi bir emekle hazırlıyor. Palandökenimizin ticaret merkezi, bir taraftan da Palandöken için en önemli sosyalleşme lokasyonlarından biri olan 1. ve 2. Marketlerde kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. Orada rezerv alanının hafriyat alım çalışması inşallah bu ay içerisinde tamamlanacak ve inşaata başlanacak.” bilgisini paylaştı.

KENT ORMANI VADİ PALANDÖKEN NEFES PROJESİ VE KIZAK PİSTİ

Kent Ormanında devam eden Vadi Palandöken Nefes Projesi 1. Etap çalışmalarında sona geldiklerini aktaran Başkan Sunar, Erzurum’un turizmde sesi olan Palandöken’in, yeni süreç yatırımlarla ilin nefesi de olacağını ifade etti. Başkan Sunar, “İçinden suların geçtiği bir alanda turizm ve mesire alanı olacak. Ciddi bir çalışmamız var. İnşallah yüz kamelyadan oluşan birinci etabını bu sene hizmete sokmuş olacağız. Yine aynı alanda geleneksel kızak hizmetine geleneksel kızak hobimizin tatminine dönük olarak bir kızak pisti çalışmamız var. İnşallah kışın bu kızak pistimizde Palandökenlilerin ve Erzurumluların hizmetinde olacak.” aktarımında bulundu.

PROJELER

Palandöken Belediyesi’nin gelir elde edebilecek projelere imza attığını dile getiren Başkan Sunar, “Belediyelerin gelirleri merkezi bütçeden geliyor. Bir taraftan da belediyelerin kendilerinin de gelir üretmesi lazım. Bu anlamda Palandöken Belediyesi önemli projelerle boy gösteriyor. Biogaz Santrali ve Güneş Enerjisi Santrali projelerimiz var. Biyogaz santralimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah seneye tesisimiz Palandökenlilerin hizmetinde olacak. Belediyemize gelir sağlayacak. Güneş enerjisi santralimizi inşallah bu sene devreye almış olacağız. Orası belediyemize gelir getirtmeye başlayacak. Maksut efendide biliyorsunuz. Şehir hayatı ile kırsal hayatın iç içe geçtiği bir yaşam var. Bir şekilde insanların orada ki faaliyetlerine de zeval vermeden dönüştürmek gerekiyor. Bu baptan olmak üzere biz orada hayvansal üretimi ıslah etmek amacıyla köy evleri projesi oluşturmuştuk. Bu köy evleri projesi kapsamında bir mandıra projemiz var. İnşallah üreten kadınlar projemiz Sayın Valimizin de desteği ile İl Sosyal Hizmetleri Müdürlüğümüzle beraber üreten kadınlar projemizi hazırladık. Orada da mandıramız inşallah bu yıl içerisinde faaliyete geçecek. Binamız bitmek üzere. Orası bittiğinde yirmiyi aşkın vatandaşımıza özellikle kadın vatandaşımıza istihdam sağlamış olacağız.” İfadelerine yer verdi.

PALANDÖKEN İMKANLARINI GENİŞLETİYOR

Başkan Sunar, Palandöken Belediyesi olarak ilçenin dört bir yanına hizmet taşırken, imkanları da genişletme anlamında önemli adımlar attıklarını ifade etti. Sunar, “Araç filomuzu genişletmek, makine parkımıza katkı yapmak üzere 12 adet aracımızı hizmete soktuk. Bu da Palandöken için ciddi manada hizmetlerimizde bir ferahlama sağlayacak. Palandöken yetmiş beş bin hektardan oluşan 173 bini aşan nüfusu olan bir ilçe. Sürekli büyüyor. Ulaşıma kazandıracağımız yeni yollar, dolayısıyla asfalt ihtiyacımız var. Bu ihtiyacımıza cevap vermek üzere asfalt plenti ihalemizi tamamladık. İnşallah asfalt plentimiz bu sene, deneme üretimine başlayacak. Seneye de palandöken sağdan soldan dışardan ihale yoluyla asfalt temin etmeden, kendi asfaltını dökebilir hale gelecek. Bu hem üretim kapasitemizi arttıracak, hem de hizmetimizin niteliğini daha da iyi bir hale getirecek.” Kaydını düştü

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Konuşmasının son bölümünde sosyal belediyecilik faaliyetlerine değinen Başkan Sunar, “Paltim bu sene de Palandökenlilerin hizmetinde oldu. Sosyal belediyecilik anlayışı ile gönül belediyeciliği şiarı ile Palandökenlilerin dezavantajlı grupların ve ihtiyaç sahiplerinin emrine amadeyiz. Kültür merkezlerimiz var. Özelikle gençlerimizi davet ediyoruz. Efkan Ala ve Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizde 50 ye alışkın alanda kursumuz var. Genç kardeşlerimiz buralarda hem hobilerini tatmin edebilecekler, hem de meslek edinebilecekler. Gençlerimizi kadınlarımızı palandökende ilgi duyan herkesi kültür merkezlerimize davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Palandöken’de yürütülen faaliyetlerin arkasında müthiş bir işbirliğinin olduğunu söyleyen Başkan Sunar, “Bütün çalışmalarımızı, Palandökenlilerin desteği, Ak Parti ve MHP teşkilatlılarının desteği ile belediyemizde tüm siyasi partilerden olan belediye meclis üyelerimizin desteği ile yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın arkasında müthiş bir iş birliği var. Üç merkez ilçe belediye başkanı olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, İl Başkanımızın ve Sayın Valimizin riyasetinde yerelin bütün imkanlarını kullanıyoruz. Kendilerine müteşekkiriz. Sağ olsun var olsunlar. Keza proje ve taleplerimizin gerçekleşmesi, destek bulması için değerli Milletvekillerimizin çok büyük katkıları var. Onların katkıları ile ben görüyorum bir çok ilden çok daha avantajlıyız. Ankara da taleplerimiz ve projelerimiz büyük kabul görüyor. Sayın Zehra Taşkesenlioğlu Milletvekilimiz şahsında tüm milletvekillerimize buradan şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Aylardır hemen hemen her toplantıda, her programda altını çiziyorum. Bu faaliyetleri mümkün mertebe kendi kaynaklarımız kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Nitekim bu alanda da böyle oldu. Bu alanda bütün işleri Palandöken Belediyesi'nin Park ve bahçeler müdürlüğü yaptı. mümkün mertebe işlerimizi, kaynaklarımızı optimal kullanabilmek, olumlu kullanabilmek açısından, Palandöken Belediyesinin imkanları ile harekete geçiriyoruz. Nitekim bu yazın öyle zaman oldu ki, saha da 350 Palandöken yelekli çalışanımız faaliyet icra etti. Bu alanda da bu parkta da böyle oldu. Palandöken belediyemizin kendi çalışanları emek gösterdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Faaliyetlerimize destek olan, muhtarlarımıza, Cumhur İttifakımızın kıymetli mensuplarına, mahalle teşkilatlarımıza, basınımızın güzide mensuplarına ve Kıymetli Palandökenlilere şükranlarımı sunuyorum.” İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.

PROTOKOLDEN PALANDÖKEN BELEDİYESİ’NE TAM NOT

Palandöken Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeşil alanların hizmete açılış törenine katılan protokol üyeleri, belediyenin ilçede yürüttüğü faaliyetlere tam not verdi. Başkan Muhammet Sunar’ın Palandöken’i huzur dolu yaşam alanlarıyla buluşturduğunu ifade eden protokol üyeleri, Palandöken’in Erzurum’un en gözde ilçelerinden olduğunu söylediler.

TAŞKESENLİOĞLU BAN: “AK PARTİ’NİN OLDUĞU YERDE ŞEHİRLEŞME VAR”

Park Tarabya, Saklı Bahçe ve Yimpaş alanının hizmete açılış programında konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında Palandöken özelinde güzel bir örneği hep beraber yaşadıklarını belirterek, “Ak parti olarak 20 yıl önce iş başına geldiğimizde iki temel argümanımız vardı. İki temel düsturumuz vardı. Dedik ki biz büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını gerçekleştireceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin ihyasını gerçekleştireceğiz. Bugün işte aslında büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında, Palandöken özelinde güzel bir örneği hep beraber yaşıyoruz. Biz şehirler inşa ettik. Biz köprüler inşa ettik. Biz tüneller inşa ettik. Biz havalimanları inşa ettik. Bizler şehirleri inşa ederken, tek hedefimiz insanımızın bir günden diğer güne dahi uyandığında, daha mutlu daha müreffeh uyanmasıydı. Daha yeşil bir çevrede, daha kalkınmış bir şehirde, daha güzel bir semtte uyanmasıydı. Az önce bir hanımefendinin burada videoda bir ifadesini gördük. Dedi ki ‘ben Antalya’dan geldim. Antalya’da bile böyle bir şey yok.’ Antalya'da şu an Ak Parti belediyesi yok. Eğer Ak Parti belediyesi olsaydı, orada da bugün gibi şeyler olurdu. Yani Ak Parti’nin farkını şehirlerden şehirlere gelen arkadaşlarımız aslında fark ediyorlar. Ak Parti’nin olduğu yerde şehirleşme var. Ak Parti’nin olduğu yerde medeniyete, şehre, yeşile önem var. Bizler bu anlamda 20 yıldır Türkiye’de yaptığımız gibi Erzurum’u da büyütmek kalkındırmak için durup dinlenmeden çalışıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatları ile iki sene önce Erzurum’a verdiği önemli bir talimat vardı. Sayın Valimde biliyor; buradaki yeşillenme oranını arttıracağız. Ben bu anlamda Sayın Valimi ve bütün bürokratları tebrik ediyorum. Valim bir rakam verdi. Kendim bile duyarken gözlerim hakikatken yaşardı. Son 3 yılda Erzurum’da 2.5 milyon ağaç diktik. Ve diktiğimiz ağaçların yüzde 90’ını şu anda elhamdülillah dağda diktik, şehirde diktik, ilçelerimize diktik, mahallelerimize diktik. Sadece başka bir rakam vereceğim, Ak Parti öncesinde yani 2002 öncesinde 2002 sonrası arasında bir kıyaslama. Biz iktidara geldikten sonra bütün cumhuriyet tarihi döneminden 4 katı daha fazla ağaç dikmişiz. Ama gelin görün ki bir takım aklı evveller bir ağaç bahanesi ile bu ülkeyi krize soktular. Ama onların da dersini millet her zamanki gibi sandıkta vermeyi başardı. Biz sadece ağaç dikmekle kalmadık. Kültürümüze önem verdikçe bakın Erzurum kalesinin etrafını görüyoruz. Bu kadim şehre yaraşan bir restorasyon projesini tamamladık. Artık Erzurum’da Ulu Caminin arkasında, önümüzdeki yıl bitireceğimiz Millet Bahçesi ile tarihi güzelliklerine sahip ve bu güzelliklerini de inci gibi sergileyecek bir kent haline gelecek. Bunu da yine Ak Parti iktidarıyla, bunu da milletin iktidarıyla, sizin iktidarınızla yaptık ve daha çok hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bugünde burada gerçekleştirdiğimiz açılış, aslında insana verdiğimiz önemin ta kendisi. Yani 2002’de Türkiye’nin inşasını bugün Palandöken'de işte bu parkın açılışı ile görüyoruz. Mahalle ölçeğine varıncaya kadar verdiğimiz sözü tuttuk. Bizler üretmeye, çalışmaya, çaba göstermeye devam edeceğiz. Sizlerin duası ve destekleri ile. Üzerimde iki önemli selam var. Birincisi bütün bu işlerde liderimiz olan Türkiye için gece-gündüz çalışan, mazlum coğrafyaların umudu olan Sayın cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'ın her bir Erzurumluya 7’den 70’e selamları var. İkincisi bu ailenin Erzurum’daki abisi Sayın Recep Akdağ'ın, Sayın Selami Altınok’un, Sayın İbrahim Aydemir’in ve MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekilimiz Sayın Kamil Aydın’ın da hepinize ayrı ayrı selamları var.” İfadelerine yer verdi

VALİ MEMİŞ: BÜYÜLENDİM

Erzurum Valisi Okay Memiş ise yaptığı konuşmada, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ın başarılarına dikkat çekti. Vali Memiş, “Palandökendeyiz. Muhteşem bir dağ. Dağın eteklerinde son derece böyle gelişmeye müsait, Erzurum'un en gözde ilçesi Palandökendeyiz. Bu açılışını yaptığımız parkları ben gezdim. Başkanım beni gezdirdi. Keyifle gezdim. Ve çok mutlu oldum. Dedim ki ‘sen bunları ne zaman yaptın arkadaş, ne kadar güzel.’ Her tarafını asfaltını yenilemiş çevreyi böyle güzelleştirmiş, gerçekten gurur duydum, çok mutlu oldum. Sayın milletvekilimin ve diğer bütün konuşmacıların ifade ettiği gibi hakikaten birlik ve beraberlik içerisinde Erzurum'un emrindeyiz. Bende bu ilin valisi olarak, katiyen hiç kimsenin ayrımını yapmadan, herkesi kucaklayarak bütün vatandaşlarımızın emrinde olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim. Bu şevkle ve bu anlayışla çalışıyoruz. Tekrardan bu yapılan güzel tesislerin Palandöken’imize hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu

ÖZ: BAŞKAN SUNAR’I KUTLUYORUM

Palandöken’de yeşil alanı çoğaltmaya dönük önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek Başkan Muhammet Sunar’ı kutlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, “Şimdi Muhammet Başkanım bu parkın ismini Tarabya koymuş. Tabi ki arkada ki konutlardan kaynaklanan bir isim gözüküyor ama Muhammet Başkanımın ufku geniş bir isim. Tarabya’nın özelliği İstanbul Sarıyer’de yeşil alanı en çok olan yer. Ben çalışmalarından görüyorum; hakikaten Muhammet Başkanım Palandöken’de yeşil alanı çoğaltmaya büyük bir azimle gayret ediyor. Onun için teşekkür ediyorum. Hakikaten çok zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle dünyayı şekillendiren geçmişte 12 - 13 tane ağır vebalar var. O vebaların birisini şu an yaşıyoruz. Bizim bu dönemde belediyelerimizin bu tür işler yapması çok önemli. İnsanların hava alacağı yaşayacağı ve bu pandemi döneminde nefes alacağı yerleri oluşturmaları fevkalade önemli. Onun için Muhammet Başkanımın yaptığı çok önemsenecek bir iş.” Şeklinde konuştu

POLAT: YEŞİL ALAN HASSASİYETİMİZ ÜST DÜZEYDE

“Bugün burada hep birlikte çok güzel bir açılışa imza atıyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat da, “Erzurum'da 20 ilçemizde de belediyecilik açısından çok önemli adımlar atılıyor. Şu anda Erzurum büyükşehir belediyemizle her yıl yaklaşık 400 bin metrekare alanı, yeşil alanları, millet bahçesi, park ve gezinti alanları olarak değerli halkımızın hizmetine açıyor. Bu nokta da tüm belediye başkanlarımız, merkez ilçe belediye başkanlarımız gayret sarf ediyor. Bugün açılışını yaptığımız bu parklardan dolayı çok kıymetli Palandöken belediye Başkanımızı da tebrik ediyoruz. Hizmetlerinin artarak devamını diliyorum. Parklarımız hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi

ÖMEROĞLU: VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ

AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ise Palandöken’de seçim vaatlerinin bir bir yerine getirildiğini söyledi. Ömeroğlu, “Biz 30 Mart seçimlerinde, mahalle yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla, sandık başkanlarımızla, kadın kollarımızın üyeleri, gençlik kollarımızın üyeleriyle, Muhammet Sunar başkanımızla beraber, o dönemki seçimlere hazırlanırken, Palandöken’i ev ev, hane hane, sokak sokak dolaştık. Dolaştığımız alanlardan birisi de park Tarabya konutları ve bu ahaliydi. Biz dolaştığımız her alanda insanlara bir sonraki sürecin onların yaşamları adına, onların ferahları adına, onların daha müreffeh toplum haline gelmeleri adına sözler vermiştik. Bizim vermiş olduğumuz sözleri yerine getiren, yüzümüzü yere baktırmayan, yüzümüzü her zaman ak eden, tüm belediye başkanlarımıza ve onların şahsında da Palandöken Belediye Başkanımız Muhammet Sunar Beye teşekkür ediyorum.” Diye konuştu

SUNAR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Açılış konuşmalarının ardından Tarabya Konutları Sakinlerinden Prof.Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’a teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra kurdele kesimiyle yeşil alanlar hizmete açıldı.

VATANDAŞLAR SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDU

Öte yandan açılış törenlerinin yapıldığı Park Tarabya ve Saklı Bahçeyi dolduran vatandaşlar, programın hemen akabinde Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar'ın etrafında toplanarak teşekkürlerini ifade ettiler. Başkan Sunar'la öz çekim yapan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Başkan Muhammet Sunar da gösterilen ilgiye layık hizmetlerde bulunmanın gayretinde olacaklarının altını çizdi. Başkan Sunar alanda bulunan çocuklara maske ve oyuncak dağıtarak, gönüllerine dokundu.