GÜNDEM Haber Girişi : 12 Aralık 2017 15:33

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan kültür ve spor kompleksi adeta okul gibi

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan kültür ve spor kompleksi adeta okul gibi
Palandöken Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği mesleki ve sanatsal eğitimlerde yeni bir sezon daha başladı.
Palandöken Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği mesleki ve sanatsal eğitimlerde yeni bir sezon daha başladı. 
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde yeni sezon kursları başladı. Halk oyunlarından çeşitli enstrümanlardaki müzik kurslarına, web tasarımından işaret dili kursuna, dikiş nakıştan hijyenik ve emlak danışmanlığına varıncaya kadar 45 ayrı branşta kursun açıldığı Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Sanat Merkezi'ne, kursiyerlerin de ilgisi yoğun oldu. Kurslara başvuruda bulunan toplam 2 bin 80 kişiden bin 850'sine sabah-öğle ve hafta sonunda olmak üzere çeşitli periyotlarda eğitim verilmeye başlandı.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Yeni sezon kursiyerlerimize ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.
Palandöken Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği mesleki ve sanatsal eğitimlerde yeni bir sezon daha başladı. Yunus Emre Mahallesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Spor Merkezi'nde eğitimlere başlandı.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan kurslara katılabilmek için yoğun bir başvuru sürecinin geçirildiğini hatırlatarak, "Merkezimizdeki 12 dersliğin tamamını da faal halde tutmak için başvuruların tamamını kabul ettik. Hafta içi tam gün ve hafta sonlarında da hizmet veriyoruz. Başvuru yapan kursiyer sayısı 2 bin 80'i buldu. Halihazırda bin 850 kursiyer, eğitimlere aktif olarak katılıyor. Yani bu sezonda da yine binlerce genci, ev kızlarımızı, öğrencilerimizi ve ev hanımlarımızı mesleki ve sanat dallarında yetiştirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Gelişen ekonomik şartlar ve kendini sürekli güncelleyen iş yaşamının çalışanlarda aradığı nitelik ve özelliklerin de değişiklik göstermeye başladığını anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Günümüz iş yaşamında işverenlerin artık eleman yetiştirme dönemi sona erdi. Piyasalar, eleman temin ederken artık nitelik arıyor, eğitim arıyor, tecrübe arıyor. Bu koşullarda nitelikli işgücü içerisinde olmayanlar saf dışı kalıyor. İşte biz de bu bağlamda açtığımız meslek kurslarıyla gençlerimize mesleki eğitim veriyor ve nitelik kazandırıyoruz. Bu da gençlerimizi donanımlı ve deneyimli hale getiriyor. Haliyle bu vasıflar sayesinde gençlerimiz artık iş aradıklarında rahatlıkla iş bulabiliyor ve istihdamları çok daha kolay hale geliyor" dedi.
Gençlerin söz konusu kurslara mutlaka katılmaları noktasında ısrarla bulundukları çağrının altında işte bu gerçeğin yattığını anlatan Başkan Bulutlar, "Gençlerimiz bize geliyor, mesleki eğitim alıyor, nitelik kazanıyor ve istihdam ediliyor. Dolayısıyla biz bu kursları ziyadesiyle önemsiyor ve çok daha fazla gencimize ulaşabilmek için azami gayret sarfediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu yıl 45 ayrı branşta kurs açıldı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi'nde 45 ayrı dalda açılan mesleki ve sanatsal kursları şöyle sıraladı: Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi yeni eğitim döneminde; Halk Oyunları, Keman, Bağlama, Gitar, İğne Oyası, Geleneksel El Sanatları, Geleneksel Giysiler, Yöresel Sanatlar, Makine Nakış, Tığ ve Şiş Örücülük, Organik Bebek Yapım, Filografi, Mozaik, Ahşap İşleme ve Yakma, Folklorik Bebek, Pastacılık, Step Aerobik, Kuranı Kerim, Çocuk Gelişimi, Hijyen, Emlak Danışmanlığı, Arıcılık, Adli Takip, Diksiyon, Bilgisayar(hafta sonu ve hafta için), Autocad, Web Tasarım, Photoshop , Fotoğrafçılık, İşaret Dili, İngilizce(hafta sonu ve hafta için), Kalorifer Ateşçiliği, Arapça (hafta sonu ve hafta içi), Kara Kalem, Filografi , Okuma Yazma, Osmanlıca, Tezhip, Ney, Hüsn-ü hat, Oyun Odası (kreş) Etkili ve Hızlı Okuma Tekniği (sınavlara hazırlanan çocuklar için) ve Müşteri Hizmetleri Satış ve Hizmet Yetkisi olmak üzere toplam 45 branşların da ücretsiz eğitimler verecek."
Öte yandan Başkan Bulutlar, Yıldızkent bölgemiz de ikinci kültür merkezi inşaatında da büyük bir mesafe kaydedildiğini açıklayarak, söz konusu projenin 2018 yılında hayata geçeceğini müjdeledi.
Bulutlar, "İkinci kültür merkezimizin kaba inşaatı bitti, ince işçiliği kaldı." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.