EKONOMİ Haber Girişi : 31 Ağustos 2010 23:45

Pakistan'a Yardım için Cami Cemaati Coştu, İş Dünyası ve Bürokrasi Sustu

Pakistan'a Yardım için Cami Cemaati Coştu, İş Dünyası ve Bürokrasi Sustu

Yüzyılın sel felaketini yaşan Pakistan'a Antalya'dan yapılan yardım miktarları belli oldu. Antalya şehir merkezi ile 19 ilçesindeki camilerden iki hafta cuma günü toplanan yardım miktarı Türk Lirası ve döviz dahil olmak üzere 1,5 milyon TL'ye yaklaştı. Valiliğin yardım hesaplarına yatırılan yardım miktarı ise 63 bin lirada kaldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Türkiye genelindeki camilerde Pakistan için yardım toplanması kampanyasına Antalya da katıldı. Antalya şehir merkezi ile 19 ilçedeki camilerde 20 ve 27 Ağustos günleri Cuma namazı çıkışında bağış toplandı. 20 Ağustos'ta Antalya ve ilçelerindeki camilerden, döviz miktarları da dahil 700 bin TL para toplandı.

Cami cemaatinin göstermiş olduğu ilgiye İl Müftüsü olarak teşekkür ettiğini belirten Mahmut Yeleser, "27 Ağustos'ta yapılan bağış miktarının da bu kadar olmasını bekliyoruz." dedi. Mahmut Yeleser, Antalya'da iki kez toplanan paraların toplamının 1,5 milyon TL olacağını tahmin ettiklerini beyan ederek, vatandaşlara fitre ve zekatlarını da Pakistan'a kullanmaları noktasında rehberlik ettiklerini söyledi.

Antalya Valiliği, Başbakanlık genelgesini dikkate alarak, 19 Ağustos tarihinde Pakistan'da yardım kampanyası başlattı. Valilik, bunun için 3 ayrı bankada hesap açtı. Ancak aradan geçen 12 günde Antalya Valiliği'nin hesaplarına 61 bin 123 lira 36 kuruş, 182 dolar, 535 Euro yatırıldı. Kampanya boyunca biriken paraları bugün itibariyle Ankara'daki Başbakanlık hesaplarına intikal ettireceklerini belirten Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, "Ancak kampanyamız devam ediyor. Duyarlı Antalyalıların daha büyük ilgi göstermelerini diliyoruz ve bekliyoruz." dedi.

Kampanya başlatıldığında resmi ve özel tüm kurum, kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına bildirdiklerini ifade eden Seyman, "Antalya Ticaret Sanayi Odası'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin kampanyasına 50 bin TL yardımla katıldığını biliyoruz. Onu da dahil ettiğimiz de 110 bin TL civarında bir rakam çıkıyor ortaya. Halkımızdan gerçek ve tüzel kişilerden daha büyük katkı ve katılımı bekliyoruz. Hesaplarımıza intikal eden para ağırlıkla kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum kuruluşlarından." diye konuştu.

Pakistan'ın büyük bir felaket yaşadığını, bu nedenle de herkesin bütçesini ayarlayarak yardımda bulunabilmesi için kampanya için son tarih belirlemediklerini ifade eden Mehmet Seyman, şöyle devam etti: "Yaşanan felaketin büyüklüğünü, Antalya halkının bu tür felaketler konusunda bugüne kadar gösterdiği büyük duyarlılığı dikkate alarak aynı duyarlılığı göstermelerini diliyoruz. Gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz, ancak felaketin büyüklüğü, yaşanan insanlık dramı sonucu yardım bekleyen insanların çokluğu dikkate alınarak halkımızdan, her türlü resmi özel ve kurum ve kuruluşlardan daha büyük ilgi ve katılım bekliyoruz."