GÜNDEM Haber Girişi : 07 Haziran 2021 07:05

Olgun olmak lazım!

Olgun olmak lazım!
Aynı müteahhide verin bir daha çöksün siz de ‘müteahhidin bir suçu yok’ deyin…

Başkan Erdoğan daha çok genç iş sahibi olsun diye çaba harcarken bu ülkede, aynı zamanda sadece şu Erzurum’da bile bir küçük müteahhit yaptığı kendi yanlış işi aklarken devlete fatura kesiyor!

Müteahhit ak da devlet park mı?

BUNA CAN MI DAYANIR?

Bir yanda asgari ücretle dahi iş bulamayan mühendis gençler, öbür yanda AK Parti eliyle zenginleştirilen ve üstelik yaptıkları işler sahte çıkan müteahhitler… Erzurum ölçeğinde bile yaptığı tüm binalar çöken müteahhide yeni fabrika ihalesi verilecek mi? En önemlisi de o müteahhit nasılsa layüselim diyerek, daha önce yaptığı ve devleti zarara uğrattığı işlerden hesap verecek mi?

Size soruyoruz bu şehirde inşaatlar ne zaman olgunlaşacak?

Bu şehrin hangi olgunlaşmış müteahhide daha ödeyecek onlarca milyon borcu var ki her yıkılacak yeri yapının ardından aynı adamın imzası var?

Erzurum’da adı büyük müteahhide çıkmasına rağmen naylondan olan müteahhitler var! Ama o müteahhitler, tüm yalan yanlış işlerine rağmen niyedir bilinmez devletten ihale üstüne ihale alırlar! Şimdi herkes şu sorunun cevabını arıyor: Yapılacak olan bu altı yeni fabrika, daha önce yaptığı dört fabrika çöken müteahhide mi verilecek?

Birinin bu soruya ya cevap vermesi gerekiyor ya da maşeri vicdan bu sorunun muhataplarını mahkum eder. Müteahhit firma bu şehirde tamamen parası fakir fukaranın hakkıyla ödenen dört tane fabrika binası yaptırdı. Sonucu herkesçe malum bu dört fabrika binası da çöktü. Ama devlet o müteahhide zararı tanzim dışında bir işlem yapmadı!

O müteahhit zaten yalan yanlış işleri zaten yanlı tamir etmiş gibi göstererek başta devlet olmak üzere aklınca herkesin gözünü boyadı. Bu iş bahsi diğer, besbelli ki bu müteahhide yol veren yerel irade onun yeni çökmekte olduğu fabrikaların da müteahhidi olmasını istiyordu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kerim tekin 08 Haziran 2021 18:37

    olgun şirkete iti bir ceza verilmeli ki bir daha yapmasın. men edilsin bu işlerden