GÜNCEL Haber Girişi : 02 Nisan 2017 22:47

Okulda Yunus Emre'yi HASBiHAL ETTiLER

Okulda Yunus Emre'yi HASBiHAL ETTiLER
Yakutiye Gençlik Merkezi çocuk yüreklere dokunmaya devam ediyor.
Yaklaşık 1 yıldır Kurtuluş (Sanayi) Mahallesinde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinden ders çalışan ve derse ilgisi olmayan öğrencilerden iki grup oluşturarak Gençlik Merkezinde Dini İlimler Akademisi, ders takviyesi,hasbihaller, kültürel etkinlikler spor etkinlikleriyle gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışan  Gençlik Liderleri bu defa çocukların okuluna giderek yerelde yürüttükleri "Her Ay Bir Değer" projesi kapsamında Yunus Emre'nin Gönül Kırmamak ve Tevazu hakkında söylemleriyle çocuklarla hasbihal ettiler.
     Hukukçu, Öğretmen, İlahiyatçı ve Tıp fakültesi okuyan gönüllü üniversite öğrencileriyle Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokuluna çıkarma yapan Gençlik Liderleri ve gönüllü liderler branş yeleklerini giyinerek renkli görüntüler oluşturdular.Hukukçuların cübbelerini giyinmesi tıpçıların ve öğretmen adaylarının beyaz önlüklü çocukların karışlarına çıkması çocukları bir hayli mutlu ederek heyecanlandırdı.
Her bir gönüllü 4-5 kişilik öğrenci grubuyla okul sıralarında hasbihal ederken Yunus Emre'nin çıkış noktası olan gönül kırmama ve tevazu ile ilgili Ayet ve hadislerden örnekler vererek kaynağımızın İslam olduğunun mesajını vermeye çalıştılar.
Proje yürütücüleri olan Gençlik Liderleri Yaser Taşkesenlioğlu ve Emine Er; Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda okuyan dezavantajlı öğrencilerimizin tamamına dokunabilmek adına gönüllülerimize bu projeyi uyguladıklarını söyleyerek gönüllülerinin branş önlüklerini giymesi ve hasbihal esnasında okulda Yunus Emre ilahilerinin çalınması ile etki gücünün artacağını hedeflediklerini, çocuklardan aldıkları dönütten başarılı bir projenin gerçekleştiğini düşündüklerini sözlerine eklediler.
Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz da dezavantajlı ortaokul projelerinde çocukların gelişimini gördükçe iştahlarının arttığını ve çocukların yüreğine dokunmaktan haz alan bu tür projeleri üreten Gençlik Liderlerine teşekkür etti. Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğuna, Türk Diyanet Vakfına bağlı Üniversite Gençlik Kolları gönüllüleri ile Gençlik merkezimiz gönüllülerine ayrıca teşekkür eden Yılmaz, bu gönüllü gençleri gördükçe ülkemizin geleceğine daha umutla bakıyoruz diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.