GENEL Haber Girişi : 19 Kasım 2019 13:04

O kolej, 49 yıl sonra yeniden Erzurum’da

O kolej, 49 yıl sonra yeniden Erzurum’da
Perşembe günü Dadaşkent’te temel atıyor

Türkiye’nin en bilinen ve en seçkin özel okullarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED) 49 yıl sonra yeniden Erzurum’a geri dönüyor.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, ülkenin birçok kentinde yarım asırdan fazladır eğitim hizmeti veren TED, 1970’li yıllarda okul açtığı ve onlarca öğrenciye eğitim verdiği Erzurum’a, bu kez daha dolu ve daha kapsamlı geliyor.

İşadamı ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in yönetim kurulu başkanı olduğu TED Erzurum bölümü, önümüzdeki Perşembe günü Dadaşkent’te okul kampüsü için temel atacak.

Anaokulundan lisesine kadar tüm bölümlerin yeralacağı TED kampüsü iki yıla tamamlanacak ve 2022 yılında eğitim hizmetine başlayacak.

Temel atma törenine TED üst düzey yöneticilerinin yanısıra, 1971 yılında Erzrum TED’den mezun olan Fuat Kulaçoğlu ve başka isimler de katılacak.

TED Erzurum Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç, Palandöken’e yaptığı değerlendirmede, TED’in neredeyse yarım asır sonra yeniden Erzurum’a dönmesinin eğitim alanı için çok önemli bir kazanım olacağını belirterek, “Amacımız şehrimize ve bölgemize eğitim öğretim hizmetlerinde yeni bir soluk kazandırmak ve yarınların Türkiye’sini inşa edecek olan pırıl pırıl gençlerimizin yetişmesine aracı olmaktır” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.