GÜNCEL Haber Girişi : 31 Mart 2017 16:43

Narman Peribacaları İçin yol haritası tamam

Narman Peribacaları İçin yol haritası tamam
DAP İdaresi tarafından, Narman Kırmızı Peri Bacalarının turizme kazandırılması ve daha fazla bilinirliğinin artırılması amacıyla bir toplantı düzenlendi.
DAP İdaresi tarafından, Narman Kırmızı Peri Bacalarının turizme kazandırılması ve daha fazla bilinirliğinin artırılması amacıyla bir toplantı düzenlendi. 
Geçtiğimiz günlerde, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen'in davetlisi olarak Narman'a giden ve DAP İdaresi tarafından desteklenmesi istenen Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı alanını ve Narman Peri Bacalarını gezen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Başkan Yardımcıları Volkan Güler ile Mehmet Özdoğan, gerçekleştirilen ziyaretin ardından, "Peri Bacaları için neler yapılabilir?" "Burası için nasıl bir proje uygulanabilir" sorusuna bilimsel cevap aramak için harekete geçti.
Narman Peri Bacaları konusunda ciddi araştırma ve bilimsel yayınları olan İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Yıldırım Güngör, DAP İdaresi'nin davetlisi olarak Erzurum'a geldi ve düzenlenen toplantıya katılarak, burayla ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Narman Peri Bacaları'nın kendine has özelliğiyle bir doğa harikası olduğunu, rüzgar ve su erozyonunun milyonlarca yıl toprakları aşındırmasıyla meydana geldiğini söyleyen Yrd. Doç. Yıldırım Güngör, buranın doğal dokusunu ve yapısını bozmadan, eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bölgenin tanıtımının yapılması halinde, Narman'a dolayısıyla Erzurum'a çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini dile getiren Güngör, "Turistin gelmesi de bölge ekonomisine ciddi katkı sağlar" dedi.
Kısa zaman içerisinde, böyle bir toplantı yapılmasından dolayı DAP İdaresi'ne teşekkür eden, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, konuşmasında, her geçen gün sayıları artan yerli ve yabancı turistin uğrak yeri haline gelen misafirler için sosyal amaçlı tesislere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.
Değerlendirme toplantısında, toplantıya katılanlar, kısa zamanda yapılması gereken çalışmalar hakkında öneride bulundular. İlk etapta, ne yapılması gerektiği konusunda bir çalıştay düzenlenmesi, DAP Bilim ve Doğa Kampı'nın gruplar halinde Narman Peribacaları'nda yapılmasının tanıtım açısından faydalı olacağı, farkındalık oluşturmak amacıyla basılı materyal oluşturulması, patika yolun yapılması, yönlendirme levhalarının oluşturulması, bölgenin çitle çevrilerek koruma altına alınması, ekoturizm seyahatlerinin düzenlenmesi gerektiği üzerinde duruldu. Toplantıya katılanlar tarafından yürütülecek çalışmalar sonunda proje desteği netlik kazanacak.
DAP İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, DAP idaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Narman Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatma Akçayır, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Uzmanı Berat Ersen Yaşar ile DAP İdaresi'nin ilgili personelleri katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.