ÇEVRE Haber Girişi : 13 Kasım 2023 10:56

Milli Ağaçlandırma Günü’nde 20 bin 600 fidan toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü’nde 20 bin 600 fidan toprakla buluştu
Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde yurt genelinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Erzurum’da 24 lokasyonda toplam 20 bin 600 fidan dikildi.

Aşkale İlçesi Cephanelik Sahası Ağaçlandırma ve Uygulama Projesi kapsamında ağaçlandırma etkinliğine katılan Vali Mustafa Çiftçi, burada vatandaş ve öğrencilerle birlikte 2 bin fidanın dikimini gerçekleştirdi. Erzurum Ak Parti Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış ile kurum yöneticileri, Tema Vakfı gönüllüleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlik töreninde bir konuşma yapan Vali Çiftçi, Türkiye Yüzyılı’na atıfta bulunarak, ikinci Türkiye Yüzyılı’nın ülkemize ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Vali Çiftçi şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı münasebetiyle Tarım ve Orman Bakanlığımız, Türkiye'nin değişik yerlerinde “100. Yıl Orman” alanları tesis etmeye başladılar. Bugün eş zamanlı olarak Türkiye'nin bütün illerinde benzer etkinlikler düzenliyor. Türkiye’nin ikinci Yüzyılı’na başladığımız şu günlerde, bu gibi hayırlı işler etrafında oluşan birlikteliğimizin, nice yüzyıllar daim olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

İLİMİZİN ORMANLIK VARLIĞINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR

Konuşmasında; Erzurum’un yaklaşık 2 buçuk milyon hektar araziye sahip olduğunu ve bunun 1 milyon 600 bin hektarının çayır ve mera, 480 bin hektarının tarım arazisi olarak kullanıldığına, ormanlık alanların ise sadece 280 bin hektar olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, “Toplam arazi içerisinde %11’lik bir orana tekabül eden orman alanlarımız için bu oran maalesef yeterli değil. Dolayısıyla bu alanların arttırılması gerekiyor. Valiliğimize, Orman Bölge Müdürlüğümüze büyük görevler düştüğünü ifade etmek istiyorum. İnşallah temennim odur ki; bugün ve bundan sonraki dikeceğimiz ağaçlarla ilimizin orman varlığını daha da arttırabiliriz.” diye konuştu.

Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişlerimizin, büyüklerimizin, bizden önce burada yaşamış insanların diktikleri ağaçlardan nasıl faydalanıyorsak, bizim diktiğimiz fidanlardan da bizden sonraki nesiller faydalanacak. İnancımız şu ki; bu memleket bize geçmişlerimizden miras olarak kalmadı, bu vatanı atalarımızdan, ecdadımızdan bir emanet olarak aldık. Bu emaneti, bizden sonraki nesillere en güzel şekilde, en yaşanabilir şekilde ve orman varlığını arttırmış bir şekilde devretmemiz gerekiyor. Atalarımız; ‘Ormansız vatan, vatan değildir’ demişlerdir. Onun için mümkün mertebe %11 olan orman varlığımızı daha da arttırmamız gerekiyor.”

ORMAN VARLIĞIMIZ SON 20 YILDA BÜYÜK ORANDA ARTTI

Vali Çiftçi, “Son 20 yılda Türkiye'de hamdolsun, orman varlığımızda büyük artışlar oldu. Bunda, yeşil vatanın artırılması noktasında, Muhterem Cumhurbaşkanımızın iradesi ve imzası var. İnşallah daha da artacağını ümit ediyorum ve huzurlarınızda Muhterem Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Orman yangınlarında ve bu çalışmalarda emeği olan Orman Teşkilatı mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum ve sizleri de en kalbi sevgilerle muhabbetle selamlıyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Vali Çiftçi, beraberindeki heyet ve öğrencilerle birlikte fidan dikimi yaptı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 14 Kasım 2023 19:40

    29 bin fidan dikeceğinize 20 ağacı kesmekten koruyun. Belediye miting alanında yüzlerce ağacı yol etti ben orada oturanları biliyorum evlerini yoktılar ocakları söndürdüler konser alanı yaptılar. Yazıklar olsun. Bu sekmenden Allah bizi halas etsinamin