Haber Girişi : 17 Şubat 2015 12:23

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Erzurum'un geleceğe emin adımlarla yürüyüşü elbette devam edecek. Bu yürüyüşün tempolu bir koşu şeklinde gerçekleşmesinde en büyük görev elbette siyasi kadrolara düşecek.
Evet, 25'nci dönemde milletvekili olarak Erzurum'u temsil edecek siyasi şahsiyetlerin şehrin geleceğini tanzimde önemli rolü olacak. Çünkü kalkınma, gelişme, büyüme, zenginleşme atılımlarının temel aktörü siyasi kadrolardır. Bürokrasi, sahibine göre kişner, o sahip siyaset erbabıdır. 
Peki, Erzurum'un geleceği kimlere teslim edilecek, bu onurlu ve ağır vazife kimlere tevdi edilecek? Bu sorunun cevabını almak için 7 Haziran seçimlerini beklemeye gerek yok. Siyasi partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim ettiklerinde, önümüzdeki hizmet döneminin şekli şemaili ortaya çıkmış olacak. 
Madem önseçim yok, tercih sistemine geçilmedi, öyleyse aday adayları arasından adayları belirleyecek olan parti organlarının görev ve sorumluluğu daha da hayati hale geliyor.  Tarihi bir misyon ve ağır bir vebal altında 'seçici kurullar'. 
Umuyoruz ki, sandıkta halkın onayına sunulacak isimler belirlenirken çok ama çok dikkatli davranılır. Adaylar, bu güzide şehri her bakımdan temsile layık,  dadaşlık vasıflarına bihakkın taşıyan kişilere görev tevdi edilir. 
Halka hizmet için besmele çekip er meydanına çıkan tüm aday adayları elbette bu şehrin mümtaz birer evladı. Dürüstlüklerinden, iyi niyetlerinden, hizmet aşklarından kim şüphe edebilir? Biz de etmiyoruz, hepsinin seçilme hakkını kullanmasını saygıyla karşılıyoruz. Elbette iyi insan olmak temel koşul, amma kâfi değil? Kim bilgi, beceri, tecrübe, liyakat bakımından yeterli ise ibre ondan yana dönmeli. Vizyona bakılmalı. Temsil kudretine dikkat edilmeli. İfade-i meram kabiliyeti önemsenmeli. Şehrin, hemşehrinin hakkını söküp alırken şahin; ikili ilişkilerde munis, mütevazı şahsiyetler yakışır o koltuklara. 
Allaha şükürler olsun, memleketimizin insan kaynakları hazinesi elmasla, altınla, envaiçeşit mücevherat ile dolu. Değil altı mebus, onlarca bakan çıkar aday adaylarımız arasından. Yeter ki arayıp bulalım, belirleme terazimiz hassas olsun. İbre Haktan hukuktan yana dönsün.  
İDAM İSTİYORUM 
20 yaşındaki Özgecan Aslan vahşice öldürüldü. Bir evden bir ölü çıkmadı. Türkiye'nin tüm hanelerinden bir cenaze uğurlandı. Hepimiz bir evlat yitirdik. Ateş hepimizin yüreğine düştü. Sözü hiç uzatmaya gerek yok, sözün bittiği noktadayız. Bu tür suçlar için idam cezası geri getirilmelidir. 

Etiketler : milletvekili
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.