GENEL Haber Girişi : 05 Nisan 2018 14:02

Merhum Alparslan Türkeş ölüm yıldönümünde mevlit programı ile anıldı

Merhum Alparslan Türkeş ölüm yıldönümünde mevlit programı ile anıldı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı tarafından, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 21. Yıl dönümü münasebeti ile Lalapaşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.
Mevlid-i Şerif, MHP İl Başkanı Naim Karataş’ın yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, MHP ilçe Başkanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. 
MHP İl Başkanı Naim Karataş, Hakka yürüyüşünün 21. yılında, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'i dualarla, özlemle andıklarını, rahmet, minnet ve Fatihalarla yad ettiklerini belirtti. Alparslan Türkeş'in büyük bir mücadele, engin bir gönül ve ülkü insanı oluğunu, hayatını mukaddes davasına adadığını kaydeden Karataş, Alparslan Türkeş’te ufuk ötesini görme kabiliyeti olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi krizlerin baş gösterdiği dönemlerde sağduyunun sesi olarak hareket eden, aşılmaz görülen sorunları sükûnetle halleden bir şahsiyetti. Türk siyaset ve devlet hayatına milli, ahlaki ve manevi bir yorum getirme konusunda heyecan ve aşk doluydu. Türk milletinin tarih ve kültür hazinesinde ülkücü nesillerin düşünü kuran, Türk ve İslam coğrafyalarına umut meşalesi yakan yine Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in fikir ve akıl ölçüsüydü. Haksızlık karşısında hiç susmadı. Zalimler karşısında hiçbir zaman el pençe divan durmadı. Yozlaşma akıntısına bütün gücüyle direndi, yolsuzluk seline her şeyiyle göğüs gerdi, yoksulluk batağını kurutmak için çare ve formüller üretti." ifadelerini kullandı. 
Başbuğ Alparslan Türkeş'in zihin ve fikir temelinde güçlü bir tarih şuurunun hakim oluğunu belirten MHP Erzurum İl Başkanı Karataş, "Türklüğün bugün de, eski dünyanın belkemiğini teşkil eden bölgede; milletlerarası hayat ve siyasetin en haraketli kuşağında bulunduğunu her fırsatta söylüyordu. Bölünmeye karşı, bölücülüğe düşmandı. Türkiye'nin çıkarlarına uygun olmayan her ilişki ve bağlantıya tavır alıyor, arasına aşılmaz mesafeler koyuyordu. Her insanımızı aziz bilen, her insanımıza muhabbet duyan bir vicdana sahipti. Bu nedenle Milliyetçi Hareket'in temel felsefesini 'insan sevgisi' olarak belirlemiş, bizlere de bunu miras bırakmıştır." diye konuştu. 
Kalplerdeki yeri, gönüllerdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Başbuğ Alparslan Türkeş'i ve aziz şehitleri saygı, sevgi ve rahmetle yad eden Karataş, "Bir mukaddes borcu ifa ederken, merhum Başbuğumuzun kabrinin nur, ruhunun şad, mekanının cennet olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum." ifadesini kullandı. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.