ERZURUM Haber Girişi : 02 Mart 2023 23:18

Mart’ta yağmur sürprizi

Mart’ta yağmur sürprizi
Kış mevsiminde beklenen yağışın olmaması kuraklık konusunda endişelere sebep olurken, Erzurum'da Mart ayı ile birlikte yağan yağmur ve kar şaşkınlık yarattı.

Erzurum’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve kar yağışı “Martta yağmur sürprizi” dedirtti.

Mart ayında önce yağmur, sonra kar yağışı karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, “Nisan ve mayıs aylarındaymış gibi yağan yağmur açıkçası bizleri şaşırttı. Son yıllarda mevsimlerde yaşanan değişim, iyiden iyiye kendini gösterdi. Mart ayında yağan yağmur da bunun göstergesi.” ifadelerini kullandılar.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtilen açıklamada, “Rüzgâr, güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.