SPOR Haber Girişi : 12 Mayıs 2024 11:27

Kutlu: Son haftalarda matematiksel olarak rahat bir sezon geçirdik

Kutlu: Son haftalarda matematiksel olarak rahat bir sezon geçirdik
Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, 4-0 mağlup oldukları Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Son 3-4 maçtır matematiksel olarak rahat bir sezon geçirdik. Eyüpspor’u tebrik ediyorum. İnşallah Süper Lig’de başarılı olurlar” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 34. haftasında Ümraniye Belediyesi Şehir Stadyumu’nda Eyüpspor’u konuk eden Erzurumspor FK, rakibine 4-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İlk olarak Erzurum kenti için önemli için önemli bir değer olduğunu söyleyerek merhum sanatçı İbrahim Erkal’ı ölüm yıldönümünde anan Kutlu, sonrasında maçı değerlendirdi. Kutlu, “Son 3-4 maçtır matematiksel olarak rahat bir sezon geçirdik. Altyapıdan oyuncularımıza şans vermeye çalıştık. Eyüpspor’u tebrik ediyorum. İnşallah Süper Lig’de başarılı olurlar. Önemli bir takım ve önemli bir teknik direktöre sahipler. Lige damga vuran takımlardan biri de Süper Lig’e çıkan takımlar haricinde Erzurumspor oldu. Önemli işlere imza atan bir oyuncuyla birlikte bir karakter ortaya koyduk. Sezonu iyi bir yerde bitirebilmeyi hedefliyorduk. Bunda da başarılı olduk. Şimdi Erzurumspor FK’nın önünde çok önemli bir süreç var. Bu süreci iyi değerlendirmemiz lazım. Bundan sonraki süreçte biz oluruz ya da olmayız ama Erzurumspor FK’nın iyi değerlendirmesi gerekir. İnşallah Erzurumspor FK, bundan sonraki süreçte doğru hamleler yapıp hak ettiği yere bir an önce çıkar” diye konuştu.

ARDA TURAN: ÇOK HAK EDİLMİŞ BİR ŞAMPİYONLUK

Trendyol 1. Lig’i lider bitirerek Süper Lig’e yükselen Eyüpspor’da Teknik Direktör Arda Turan, “Çok hak edilmiş bir şampiyonluk. Çok doğru oyunlar var. Umarım doğru anlaşılır çünkü çok fazla incelendiğini düşünmüyorum. Ülke futboluna örnek olabilecek oyunlarımız var. İnşallah kıymeti bilinir” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 34. ve son hafta maçında Erzurumspor FK’yı 4-0 mağlup eden Eyüpspor, 75 puanla ligi biter bitirdi. Süper Lig’in yeni ekibi Eyüpspor’un Teknik Direktörü Arda Turan, şampiyonluk sonrası düzenlenen kupa töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Birçok rekora imza atarak şampiyon olduklarından dolayı mutlu olduğunu belirten Turan, “Ligin ikinci haftasında aldık liderliği. Bugün de çok şükür lider tamamladık. Takımım birçok rekoru alt üst etti; gol ortalamasını kırarak, en çok topa sahip olarak, en çok koşarak. O yüzden herkese çok teşekkür ediyorum. Murat Özkaya sağ olsun bu yatırımları yapıyor, Fatih Kulaksız aynı şekilde. Ekibime çok teşekkür ediyorum ama her zaman oyuncular çok önemliler, çok kıymetliler. Beraber çok iyi hareket ettiler. Tabii ki çok iyi oyuncular ama iyi oyuncuları beraber oynatmak önemli bir erdemdir. Bu ülkede çok büyük takımlar kuruldu ama bir yerden bir yere çıkamayan, şampiyonluk kazanamayan bir sürü takım var. O yüzden futbolda bazı söylemlerin taktiğin, sistemin, çalışmanın önüne geçmemesi lazım. O yüzden ekibimle, oyuncularımla gurur duyuyorum. Eyüp’e hayırlı olsun. Eyüp, birçok il gibi potansiyeli olan bir semt. İnşallah bu semtin hakkını vermeye çalışacağız Süper Lig’de” diye konuştu.

Her antrenmanda çok çalıştıklarını ve oyunu sürekli geliştirmek için çabaladıklarını, bunun sonucunda da şampiyonluk geldiğini belirten 37 yaşındaki teknik adam, “Açıkçası kırılma anımız her günkü antrenmanlarda çalışmalarımız ve her gün daha iyi olmak istememiz. Maçlarda kazanıp kaybedip hep ayağa kalktık ve devam ettik. Kendi oyunumuzu geliştirmeye çalıştık, oyuna odaklandık, oyun üzerinde konuştuk. Sonuç olarak böyle bir şampiyonluk geldi. Çok emek var. Çok hak edilmiş bir şampiyonluk. Çok doğru oyunlar var. Umarım doğru anlaşılır çünkü çok fazla incelendiğini düşünmüyorum. Ülke futboluna örnek olabilecek oyunlarımız var. İnşallah kıymeti bilinir” ifadelerini kullandı.

Kısa vadeli Süper Lig hedeflerinden de söz eden Arda Turan, “Süper Lig bilmediğimiz bir yer o yüzden önce haddimizi bilmemiz lazım. Önce kalıcı olmaya çalışacağız. Uzun vadeli hedeflerimiz var ama önce kısa vadeli hedefimizle insanlara güzel oyun seyrettirmeye çalışan, iyi oynayan, saha içinde kalan, kadınları, çocukları futbola çeken, gençlere örnek olmaya çalışan bir takım oluşturmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

KEREM YAVAŞ: BİZİM İÇİN TEK HEDEF KALMIŞTI O DA LİGİ 1. SIRADA BİTİRMEKTİ

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, 4-0 kazanarak ligi liderlikle bitirdikleri Erzurumspor FK maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim için bir tane hedef kalmıştı o da 2. hafta devraldığımız ve bugüne kadar getirdiğimiz liderliği sürdürebilmek, sezonu da 1. sırada bitirmekti” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 34. haftasında Ümraniye Belediyesi Şehir Stadyumu’nda Erzurumspor FK’ya konuk olan Eyüpspor, 4-0 galip gelerek ligi 75 puanla lider bitirdi. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, “İki takım da maç öncesi lig hedeflerine ulaşmıştı diyebiliriz. Bizim için bir tane hedef kalmıştı o da 2. hafta devraldığımız ve bugüne kadar getirdiğimiz liderliği sürdürebilmek, sezonu da 1. sırada bitirmekti. Bunu da iyi başardık. Sonuç olarak mutlulukla sonlandırdığımız bir sezon oldu” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.