SAĞLIK Haber Girişi : 12 Temmuz 2021 06:51

Koronayla inatlaşma, aşı ol!

Koronayla inatlaşma, aşı ol!
Uzmanlar aşı olmayanları uyarıyor uyarıyor...

Sağlık görevlileri artık kapı kapı dolaşarak vatandaşın aşı olmasını sağlamaya çalışıyor. Buna rağmen Erzurum yine de ülke genelinde aşı olma oranı en düşük iller arasında kırmızı renkle gösteriliyor.

Bu sorunun çözülmesi ve vatandaşın hızlı biçimde aşı olması için başta valilik olmak üzere ilgili tüm kurumlar olağanüstü bir çaba sarf ediyor.

Asrın illeti olarak tanımlanan Koronaya karşı şimdilik bulunmuş en etkili çare olarak aşıyı gösteren uzmanlar, salgının yeniden hayatımızı karartacak biçimde hortlamaması için aşılama oranın yükselmesi gerektiğinin altını çizip duruyorlar.

Buna karşın aralarında Erzurum’un da bulunduğu Doğu illerinde aşılama oranı ne yazık ki beklentinin çok altında… Oysa ne aşıya erişmekte bir sorun yaşanmakta ne de aşı yapan sağlık görevlilerinin hizmet sunuşunda bir eksiklik var.

Vali Okay Memiş, bir kez daha çağrıda bulunarak aşı kapsamında bulunun tüm vatandaşlarımızın vakit kaybetmeksizin aşılarını yaptırmasını istedi.

Vali Memiş, aşılarımızı vaktinde yaptırırsak, önümüzdeki sonbaharı ve kışı en az sorunla atlatırız görüşünü tekrarladı.

- Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.