GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2023 07:21

Korkmaz; Millet ile devlet arasında köprüyüz

Korkmaz; Millet ile devlet arasında köprüyüz
Erzurum'da görev yapan muhtarların vatandaşlara mesai mefhumu gözetmeden görev yaptıklarını belirten Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, “Muhtarlarımız kentlerin medarı iftiharı” dedi.

Erzurum kent merkezinde 16 ve köylerde bin 182 muhtarın hizmet verdiğini belirten Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, demokrasinin temelinin muhtarlardan başladığını belirtti. Başkan Korkmaz, kendilerine kazandırdığı dernek binası için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e destekleri için teşekkür ederek, “Muhtarlarımız birlik olur, bilgi birikimlerini birbiriyle paylaşırsalar ve uzlaşmayı yakalarsalar toplumumuz o kadar ileri gider. Muhtarlarımız bizim medeni iftiharımızdır. Muhtarlarımız bir taraftan devletin en ücra köşedeki temsilcisi olarak devletin varlığının orada hissedilmesi, devletin kanununun, nizamının orada uygulanması ve ihtiyaç duyulduğunda vatandaşın her ihtiyacına koşan bir devlet anlayışının orada sergilenmesi açısından muhtarlarımızın değeri çok büyük. Milletimiz ile kurumlar arasında bir köprüyüz. Omuz omuza mücadele etmeye, vatandaşa hizmet götürmeye, ‘Birlikte Erzurum' anlayışıyla hizmet üretmeye devam edeceğiz. Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı olarak, muhtarlarımızın her sorununu masaya yatırarak çözüme kavuşturan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şimdiye kadar verdiği destek ve dayanışması için çok teşekkür ediyoruz. Muhtarlık mekanizması, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar arasında iletişimi, koordinasyonu ve işbirliğini sağlayarak güç katmaktadır. Bu yapıya hukuki anlamda baktığınızda doğrudan demokrasinin aslında en güzel, en sağlıklı, en sağlam işlediği bir mekanizma olduğunu görüyorsunuz. Beklentilerimiz de özlük haklarımız daha iyileştirilerek yeni onaylanması. Beklediğimiz yasada muhtarlarımızın 20 gün süreyle de yıllık izinlerini kullanabilecekler. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz mağduriyete meydan vermemek adına e-devlet üzerinde icra, maliye, trafik cezalarını kontrol ederek tebligat tarihlerini geçirmeden, muhtarlıklara bırakılan posta uyarı tebligatlarına hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Bu vesileyle de Mevlit Kandil’inin tüm insanlığa sevgi, barış, huzur getirmesini diliyor. Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.