GÜNCEL Haber Girişi : 08 Nisan 2011 13:02

Karadeniz Diyanet MensuplarıDerneğinden Diyanet İşleri Başkanlığına Ziyaret

Karadeniz Diyanet MensuplarıDerneğinden Diyanet İşleri Başkanlığına Ziyaret

Samsun İlkadım İlçesi İmamları Tarafından Karadeniz Diyanet Mensupları Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Yönetim kurulu başkanı Vedat ÖZTÜRK, Başkan Yardımcısı Hasan ÇÖRTÜK, Üyeler Harun AY, Rıdvan AY, Osman TURHAN ve  Yaşar AKASLAN dan oluşmaktadır.

İlk ziyaretlerini Diyanet İşleri Başkanlığına yapan Karadeniz Diyanet Mensupları Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri DİB Başkan yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZAFŞAR ve Dr. Ekrem Keleş ile görüştüler. Dernek üyelerinin ve tüm diyanet çalışanlarının sıkıntılarının da konuşulduğu görüşmeler çok verimli geçti. Başkan Mehmet Görmez ile yoğunluğu sebebiyle görüşemeyen ancak en kısa zamanda randevu alan dernek yönetimi, çalışmalarına devam emektedir.

Hiçbir cemaat, tarikat sendika ve siyasi bağlantısı bulunmayan dernek,  başta samsun olmak üzere tüm Karadeniz bölgesinde eğitim ve kültürel faaliyetler yürütmek, din görevlileri arasında sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı temin etmek, ilahiyat fakülteleri ile İmam hatip liseleri arasında köprü vazifesi görerek halka hizmet etmeyi amaç edinmiştir.