Kamuoyuna açıklama, Av. Nuhoğlu’na cevap

Palandöken iddiasının arkasında…

Kamuoyuna açıklama, Av. Nuhoğlu’na cevap

Atatürk düşmanı kebapçı Mustafa Atmaca’nın verem tedavisi gördüğünü, hatta tedavisini bir hayli aksattığını kamuoyuna, gazeteniz Palandöken duyurdu.

Palandöken’in bu haberi, (daha doğrusu yazarımız Derya Doğan’ın yazısı) hem Erzurum hem de ülke çapında çok büyük ses getirdi, “yağ akıtıcı hacı”, eleştiri oklarının hedefi oldu.

Önce Atatürk’e hakaretten tutuklanıp, sonra da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Mustafa Atmaca’nın avukatı M.Burak Nuhoğlu, dün kamuoyuna duyurulur başlığıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Avukat M.Burak Nuhoğlu bu açıklamasında, müvekkili kebapçı Mustafa Atmaca’nın, gözaltına alındığı zaman iki kere şehir hastanesinden “sağlıklıdır”  raporu aldığını bildiriyor.

Açıklamasının devamında da müvekkilinin veremli olmadığını ve tahliye sebebinin de veremden kaynaklanmadığını anlatıyor.

Güzel…

O halde acele etmeden sırayla gidelim.

Palandöken, yazdığın haberin de ortaya koyduğu iddiasının da sonuna kadar arkasında.

Halep oradaysa arşın burada…

Devlette hiçbir kayıt silinmez.

Avukat Nuhoğlu, müvekkilinin şehir hastanesinden iki kere “sağlıklıdır” raporu aldığını söylüyor ya…

Soruyoruz:

O bahsettiğin kontrol, etraflıca bir sağlık taraması mıdır, yoksa her adli vakada olduğu gibi gözaltına alınan ya da cezaevine götürülen kişilere, karakolda veya emniyette her hangi bir şiddete maruz kalıp kalmadığının sorulması mıdır?

Bunu en iyi bilmesi gereken kişiler sanırım avukatlardır.

Şüphelinin kendisi “ben verem tedavisi gördüm” demediği sürece, doktor onun kronik bir hastalığı olup olmadığıyla ilgilenmez.

Avukat Nuhoğlu yazılı açıklamasında, o “veremli kebapçı” haberini yazan Palandöken’e “müfteri” demiş ve döktürdükçe döktürmüş!

Resmi kayıtlar ortaya saçıldığında herkes görecektir.

Palandöken mi müfteri, yoksa Palandöken’e bu sıfatı yakıştırmaya kalkan avukat mı?

Dedik ya, Palandöken haberinin de iddiasının da arkasında.

Gelin şimdi de, Atatürk düşmanı Kebapçı Mustafa Atmaca’nın verem hikayesinin arka planına bakalım.

Yağcı Hacı” yakın bir tarihte vereme yakalanıyor.

Bu, kebapçı için ne kirdir ne de ayıptır.

Zaten kimse de, “sen niye vereme yakalandın” demedi, demez de…

Kebapçı, Erzurum Verem Savaş Dispanseri’ne gidiyor ve burada tedavi görmeye başlıyor.

Verem hastası bir kişinin tedavisi hastalığın derecesine göre üç şekilde yürütülüyor.

-Üç aylık süre

-Altı aylık süre

-Dokuz aylık süre

Kebapçı Mustafa Atmaca’nın tedavisi başlıyor, ama düzenli olarak kontrollere gitmiyor.

Talimatlara uysa belki üç, en geç altı ayda şifa bulabilecekken ihmal ediyor.

Lakin bu sürede de lokantasında kimseye “ben verem tedavisi görüyorum” demeden yağ akıtıp, kebap satmaya devam ediyor!

Dispanser yetkilileri sık sık sakallıyı uyarıyorlar, tedavini aksatıyorsun, bu çok sıkıntılı bir durum diye…

Kebapçı, bu uyarılara da kulak asmadığı için tedavisi tam 9 ay sürüyor.

Dokuz ayın sonunda tedavisi tamamlanıyor.

Burada en kritik mesele, yukarıda da işaret ettiğimiz gibi, kebapçının verem hastası olduğu dokuz ay boyunca, müşterileriyle temas kurup, İskender kebaba yağ akıtması ve kendini tecrit etmemesi ve sakınmamasıdır.

Avukat M. Burak Nuhoğlu şimdi söyler misin, iftira olan kısım neresi?

Mustafa Atmaca, verem hastası olduğu halde 9 ay boyunca lokantasında kebap sattı mı satmadı mı?

İstersen kamera kayıtlarına baksın yetkili makamlar…

Kebapçı, evinde mi geçirdi bu süreyi lokantasında mı?

Bu da, Palandöken’den kamuoyuna ve okuyucularına bir açıklama olmakla beraber, Mustafa Atmaca’nın avukatı M. Burak Nuhoğlu’na cevaptır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alihan önder 15 Kasım 2023 22:36

    mehmet beye ve derya hanıma teşekkürler 10 senenin en başarılı gazetecilik haberini araştırıp bulmuşlar. Bravo . veremli adamdan bende iskender yemiştim şimdi neolacak. bunun sorumlusu kimdr. ben dava açacağım.

  • dadaş turan. 15 Kasım 2023 20:49

    emin aslan demişsin ki ne onu tanıram ne bunu ama benim için erzurumlu önemli diyirsen ama erzurum halkı çoluk çocuk veremli hastalıklı adamın hazırladığı yemekleri yemirmi. haniya erzurumlu yu düşünirsen. bence sen mustafa atmacayı düşünirsen erzurumlu uşaklar aileler heç umrunda değil. get oanrdiyada oyna.

  • Halis demir 15 Kasım 2023 18:49

    Kardeşim adam verem ve bulaşığı bir hastalık bu. Kesinlikle lokantada çalışamaz binlerce insanın vebali var. Grip veya korona değil verem bu tüberküloz hastalığı ince hastalık bu hiç mi duymadınız. Çok bulaşığı ve tehlikeli bir hastalık çoluk çocuğumuz var azıcık müslüman olan insan olan bunu yapmaz lütfen ama lütfen savunmayın bunu. Sağlık herseyini başı. Gidip tedaviyi bile olamışmbu sorumsuzluktur. Üstelik Atatürk e küfür etmiş it köpek demiş bunu nadıl savunursunuz anlamıyorum azıcık insaf. Adam cinayete teşebbüs demiş çoluk çocuk genç yaşlı insanlara verem bulaştırma suçunu işliyor dikkat edin lütfen.

  • Emir Aslan 15 Kasım 2023 11:28

    Halis Demir Türkiye Cunhuriyetinin değerli Hakimi Savcısı Sizin söylediklerinizi düşünmedi detaya bakmadı Sırf Hacının yağ akımı hayranı oldukları için dediler bırakalım. Söylediğinize kendiniz inandınız mı şimdi. Ayrıca bu adam hastalık geçirdi ve iyileşti ise iyileştiğine dair elinde Rapor var ise bu sefer Buna yaptırım yapan suç işlemez mi ? Tuhaf tarafı memlekette birinin başına bişe gelse en çok Erzurum lu oh eder Hani Cehennem de bir kuyunun başında kimse yok zebaniye sorarlar neden kimse yok oda der bunlar Erzurumlu biri az kendi çabası ile yukarı çıkarı diğerleri tutup aşağı çeker benim serzlenişim bu yoksa Ne Mehmet Şener bey le nede Mustafa Atmaca ile me bir gönül bağım nede tavırlık bir durumum yok ikisinin de işi ala olsun. Ama Erzurum luya Erzurum a yazık mesele bu. Bu adam pandemide kapalı iken 2 ay tüm işçisinin parasını ödedi bunları unutmamak lazım

  • Halis demir 15 Kasım 2023 09:36

    Emir Aslan bey hastane raporu ne için alınmış o önemli silah ruhsatı almak için ruh sağlığı önemli kanser hastası olan rahatlıkla alabiliyor. Ehliyet için göz önemli buna bakıyorlar sen verem misin mide kanserimisin önemli değil. Tansiyon hastasıyım ama ehliyet için önemli değil kimse bakmıyor yani o sakallı yağ döken amca bunu bildiği için böyle bir rapor almış acaba aldığı tarih yeni mi yeniyse bile bile böyle bir şey başına geleceğini bildiği için almıştır bir akıl vereni vardır buda sorgulanmalı kim akıl vermişse oda ceza almalı. Mehmet Şener beyin haberi erzırumda haberciliğin kralıdır ilk defa böyle büyük bir haber yakalamışlardır. Tebrik edeyim işte gazetecilik budur halkın sağlığını çıkarını korumaktır. Namuslu hak hukuğu bilen dürüst insanlar Mehmet beyin yanında olurlar sakallı yağcılık savunmazlar.

  • Kerem ışık 15 Kasım 2023 07:58

    Sağlık bakanlığından rapor alması önemli değil binlerce insan askere gitmemek için çürük raporunu dağlık bakanlığı hastanelerinden alıyor burası Türkiye sağlama sakat sakata rapor alması çok kolay. Hasta olmayana rapor alıyorlar yani veremli adama rapor vermek çok basit zaten sakallı yağcının verem olduğu kimin aklına gelir akciğerini nasıl görelim. Verem savaş dispanserine gitmiş tedavi olmuş adam veremdir laga luga yapmayın. Verem tedavisi alıp döner lahmacun yapamszsdın bu ömnce kul hakkı. Hasta olan kendini izole etmelidir. Verem bulaşıcı bir hastalıktır kuluçka süresi uzundur belki binlerce insana bulaştırmış olabilir bünye zayıflayınca atağa kalkıp verem yapar. Sayın avukat bunları bilemez ve savunması çok bir dava kamu sağlığı söz konusu .Atatürk e küfür etmesi zaten başlıca bir suç savunmak insani değil avukata para lazımsa onu bilemem ama ben şahsen bu avukata artık gitmem. Toplum vicdanını kanatan nşr dava ve mutlaka meslekten men edilmeli. Dükkana gidenlerde mutlaka hastaneye gidip kontrol edilmeli. Hacı ayrıca mğslümanlarada büyük darbe vurdu. Müsülümamlığıda incitti yazıklar olsun ona. Ettiği küfürleride kendine iade ediyorum. Avukat beyden ricam savunma bu adamı hersey para değil

  • M. Ş.er 15 Kasım 2023 01:51

    Ben sana haber yapamazsın demedim ;)

  • Emir Arslan 15 Kasım 2023 00:10

    Erzurum da yaşayıp Erzurum a Erzurumlu ya hep mesafeli olmak gerçek habercilik olmanın 1. Şartı galiba . Sayın Şener keşke Sakallı dediğine Dinine olan hürmetinden dolayı koyduğu sünnet e papaz a göstermediğin kinden fazla olması dülündürücü. Ayrıca 1 hafta gibi bir sürede hem Kemal Kılıçdaroğlu hem Özgür Özel Kavala’ya özgürlük Demirtaş a özgürlük derken de aynı sakallı diyerek gösterdiğin kini vatan hainleri içinde dile getirse idin . Ayıca Avukat Muhammet Burak Nuhoğlu elindeki Hastane raporuna göre ispata dayalı belge ile cevap vermiş keşke sizde belge ile konuşsanız. Ama Sakallı derken zaten kininiz haberciliğinizin önüne geçmiş Rahmetli İbrahim Erkalin Dediği gibi Erzurum uzak şehir dostuna tuzak şehir . Kimlere kalan dünya …

  • ali er 14 Kasım 2023 22:51

    adam verem tedavi görmüş evinde durmamış döner yapmış. üstelik atatürk e küfretmiş avukat bunun neyini savunacak merak ediyorum. nereden tutsan tutarsızlık nerden baksan ahmakça. avukata tavsiyem etme suçluyu övme. avukatlık bu değil.

  • Muharrem 14 Kasım 2023 22:19

    Daha düne kadar devlet erkânı ve gazeteciler dahil üçler lokantasının müdavimi olan insanlar bugün boş boş konuşup duruyorlar. Bilmiyorsanız ben söyleyeyim sağlık bakanlığı denilen devlet kurumu var, gıda sektöründe zaten 6 ayda bir bütün testler yapılıyor. Eğer halen daha iddia ediyorsanız, o zaman devletin kurumunu hiçe sayıyorsunuz. Nokta....

  • Halis demir 14 Kasım 2023 18:47

    Burada Palandöken haklı avukat haksızdır. Yapcı hacı verem teşhisi almışsa veremdir tedavi görüyorsa dükkana gitmemesi gerekirdi. Avukat bunu nasıl yapar avukat olmak seytanın avukatlığını yapmak değildir. Avukat doğruyu haklıyı ortaya çıkarmak zorundadır. Bu avukat meslekten men edilmelidir. Üstüne üstlük Atatürk e köpek demiştir avukat bunu nasıl göremez sen onun kurduğu üniversitelerden mezun oldun değil mi yakışıyor mu sana. Böyle rezillik görmedim. Hem verem hem küfürbaz hem nankör vakası var ayıp yahu. Kurduğu cumhuriyette dükkan açıp para kazanacaksın hemde köpek diyeceksin küfür edeceksin. Böyle şey olmaz bu mahkemeler adliye sarayları hakimler adaleti tesis edemiyorlarsa niçin varlar. Okuyucu olarak derya hanımı tebrik ediyorum. Mehmet beyi tebrik ediyorum. Tüm Erzurum arkanızdayım. Bu meczuplar ticaretten men edilmeli en ağır cezaya çarptırılmalıdır.

  • Şimal ece 14 Kasım 2023 15:43

    Yazıklar olsun...bir meczup görünümüyle boyunu haddini aşan açıklamalar yapan birini bu şehir nasıl koruyor...vatansız kalasiniz ülkemize hasret geberesiniz umarim

  • mehmet zülfikar kotanlı 14 Kasım 2023 14:18

    Mehmet Şener ve Palandöken Gazetesini dürüst ve ilkeli yayın anlayışından dolayı tebrik ediyorum.