GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mart 2022 08:40

Kadın ve Medeniyet Sempozyumu başladı

Kadın ve Medeniyet Sempozyumu başladı
Atatürk Üniversitesi paydaşlığı ve ev sahipliğinde, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi yürütücülüğünde düzenlenen Ulusal ölçekli Kadın ve Medeniyet sempozyumunun açılışı yapıldı.

Kültür Merkezi Mavi Salon’da düzenlenen programa Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu Ban, İbrahim Aydemir, Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe BayrakçekenYurtcan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve KADEM Erzurum Temsilcisi Av. Fatima Alkan ile dernek üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Alanında uzman 25 katılımcıyla iki gün boyunca sürecek olan sempozyum, çeşitli konu başlıklarıyla 4 oturum şeklinde düzenlenecek. Kadın unsurunun annelikten medeniyetin oluşumundaki rolüne, türkülerde ve şiirlerdeki anlatış biçimlerinden Moğollar’dan Osmanlı’ya kadar uzanan serüvenine kadar birçok başlıkta ele alınacak sempozyumda sonuç çıktılarının sorulara, sorunlara ve çeşitli tartışma konularına ışık tutması hedefleniyor.

SEMPOZYUM KAPSAMINDA İKİ TEMEL KONU HER YÖNÜYLE İNCELENECEK

Bu iki temel konunun, yani medeniyet ve kadın konularının inceleme, fikir ve tartışma alanlarının disiplinlerarası ve uluslararası karşılaştırmalar yoluyla iki gün boyunca ele alınacağı sempozyumda; bir yandan tarih boyunca ifade ettiği anlam ve kapsam açısından medeniyete ilişkin tartışmalar, kaleme alınan eserler, medeniyeti ilgilendiren politika, kuram ve uygulamalar, medeniyet üzerine yazan düşünürler ve ifade edilen düşünceler gibi muhtelif konular hem barış hem de savaş dönemlerinde ulusal ve uluslararası örnekleriyle incelenirken diğer yandan çağlar boyunca kadının ailevi, hukuki, bilimsel, sanatsal, siyasal, kültürel ve sosyo-ekonomik alanlardaki yeri ve önemi değerlendirilecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.