Kaç bin öğrenci gelecek?

Atatürk Üniversitesi, yeni akademik eğitim yılı için hazırlıklarını tamamladı…

Kaç bin öğrenci gelecek?

Erzurum’un sosyal ve kültürel hayatına renk kazandıran Atatürk Üniversitesi, oluşturduğu katma değerle de şehrin iktisadi yapısında başat rol oynuyor.

Altmışaltı yıllık tarihi birikimi ve kaliteli eğitimi ile ülke çapında olduğu gibi yurt dışında da ciddi kabul gören Atatürk Üniversitesi, önümüzdeki ay bir kez daha kapılarını yüksek eğitim için açmaya hazırlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi, bugüne kadar yüz binlerce öğrenci mezun etti, akademik yapısı sayesinde de “üniversite kuran üniversite” unvanına sahip oldu.

Atatürk’ün vasiyeti üzerine 1957 yılında, Demokrat Parti iktidarında bugün ki Şair Nefi Okulu’nda eğitime başlayan Atatürk Üniversitesi, yıllar içerisinde öyle büyüdü, öyle adından güçlü bir şekilde söz ettirdi ki, ülkenin en saygın akademik kadrosu neredeyse Erzurum’u mesken tuttu.

Tıp fakültesinden ziraata, işletmeden iletişime, hukuktan mühendisliğe, eczacılıktan dişçiliğe, veterinerlikten güzel sanatlara, ilahiyattan öğretmenliğe…

Hemen her alandaki onlarca fakülte ve yüksekokulu bünyesinde bulunduran Atatürk Üniversitesi, her geçen yıl artan yabancı öğrencisiyle de uluslararası bir üne sahip…

Ekim’de 2023-2024 Akademik Eğitim Yılı başlayacak…

Atatürk Üniversitesi işte bu yeni eğitim yılı için haftalardır hummalı bir çalışma yürütüyordu.

Rektör Ömer Çomaklı kaptanlığında, “daha güzel bir üniversite, daha kaliteli bir eğitim” sloganı ile hareket eden Atatürk Üniversitesi, açık öğretimde de oldukça iddialı…

İki dönemdir rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitenin bu noktaya gelmesinde hakiki anlamda katkı sunan ve çaba harcayan bir rektör…

Üniversite-şehir kaynaşmasını hizmet anlayışının sıklet merkezine koyan Çomaklı hoca, nasıl bir Erzurum sevdalısı olduğunu her fırsatta gösteriyor.

Peki yeni akademik eğitim yılında, Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci sayısı ne olacak?

Kayıtlar henüz devam ettiği için yüzde yüz gibi bir rakam elbette veremeyiz.

Lakin öngörülen odur ki, Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci sayısı, 70 bini örgün olmak üzere, toplam 550 bir civarında olacak.

Muazzam bir büyüklük…

Erzurum, tarihte de bir üniversite şehriydi.

Çok var ama en önde geleni Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye’dir.

Yani bu şehir, nasıl ki günümüzde bir üniversite şehri ise, geçmişte de aynı konuma sahipti.

Tarihte dönem dönem serhat şehri de olan Erzurum, asıl ilim, sanat ve edebiyat yanıyla temayüz etmiş bir vatan toprağıdır.

İşte bu tarihi idrakte olan rektör Çomaklı, istiyor ki Atatürk Üniversitesi eğitimde çıtayı öyle yükseltsin ki, dünyanın sayılı eğitim kurumları arasına girsin.

Bize düşen, Atatürk Üniversitesi yolun açık olsun demektir.

Başta rektör Ömer hoca olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Recep diler 25 Eylül 2023 09:47

    Atatürk üniversitesi bu şehrin düzenini bozuyor defalarca talepte bulundum bu atlatmalar sebebiyle araç kullanamıyorum yavaşlıyorum gelip arkadan vuruyor ve niye yavaşladın diyor. Milletin taleplerine geri dönüş yapmıyorlar bu üniversiteyi kime daha şikayet edelim bilmiyorum. Atlatma ama kimisi duruyor kimidi durmıyor biz ne yapacağımızı şaşırdık lütfen yardım edin.

  • Kerim tekin 24 Eylül 2023 08:04

    demek ki üniversite ve şehir gariban öğrencinin cebine bakar hale gelmiş. Cebine gelmeden göz koymuşsunuz böyle şey mi olur öğrenciyi para yolunacak kaz gibi görüyorsun bu anlayışla bir baltaya sağ olunmaz amma gün gelir o sapa olunur KAZMA. 7

  • alihan önder 18 Eylül 2023 21:22

    atatürk üniversitesine diş tedavisi için gittim inanın aracımı park edemedim otopark yok ve saçma sapan plastikten atlatma konulmuş ve 1 değil 5 değil. böyle rezalat iş görmedim bu üniversitede neler oluyor diş hekimliği değil sanki mahşer günü. herşey arap saçına düönmüş at izi it izini bırakın deve izine karışmış.

  • Halis demir 17 Eylül 2023 09:36

    Çok doğru Atatürk üniversitesi artık fırıncı market konfeksiyoncular için minibüsçüler için açılır olmuş duruma gelmiştir. Misyon ve vizyonu bu olan üniversitelerin artık devri kapanmıştır. Öğrencilere bir şey verme değil öğrenciden medet umar hale gelinmiş. Çok üzgünüm. Bari arsalarınıza arazinize sahip çıkın. Bakın arsalarınız konser alanı oldu Hilton’a verdiniz, miting alanı oldu, yol oldu yazık oldu. Öğrenciden medet ummayın öğrenciye vereceksiniz almayacaksınız. Yanlışlığı düzeltin

  • Taha Tuğlular 16 Eylül 2023 11:11

    Ne günlere kaldık. Gelecek öğrencilerden medet umar hale geldik. Halbuki üniversitenin asli görevi; inovasyon, nanoteknoloji, prototipleri üretip devlete verip satılarak devlet bütçesine yüz milyarlarca dövizi getirip devletin milletin huzur içerisinde rahat yaşamasını sağlamaktır. Ama bunlar bu 66 yıl içerisinde bunu yapamadılar. Halbuki dünyanın başarılı üniversiteleri bu asli görevlerini her yıl artırarak yapıyorlar. Mesela Harward her yıl, ürettiği KDV'si yüksek teknolojik eserleri satarak devlete 100, Stanford 60, MIT üniversitesi 150 milyar dolar katkıda bulunuyorlar. Bunlar neyi üretip sattılar. Koskoca bir hiç. Başarıları olmadığı için dünya üniversiteleri arasında hiç yoklar. Bu yazdıklarınizin hiçbiri gerçekleşmedi. Siz de olmayan şeyleri bunlara vererek övgüler düzüyorsunuz. Birazcık ölçülü olun. Bu milleti bu övgülerlerle uyutmayın. Bu büyük bir vebaldir. Bunlara övgüler duzeceginize yukarıda yazdıklarımı yapmaları için teşvik edip neden yapmadıklarını eleştirin. İnsaf bunu gerektirir. Sayın Başkan. Selamlar.