TEKNOLOJİ Haber Girişi : 16 Ağustos 2023 07:02

İşte Türkiye Yüzyılı'nın pırıl pırıl gençleri

İşte Türkiye Yüzyılı'nın pırıl pırıl gençleri
Akranları tatil yaparken onlar insansız hava araçlarını geliştirmenin telaşındalar.

Ülkemizde son yıllarda gözle görünür bir şekilde ön plana çıkan Milli Teknoloji Hamlesi'ne özellikle genç beyinlerin katkıda bulunmak için ciddi emek harcadıkları gözlerden kaçmıyor.

Atatürk Üniversitesindeki bir grup genç de, akranları tatil yaparken insansız hava araçlarını bir ileri noktaya taşımak ve yarışmalarda başarılı olmanın hazırlıkları içinde. İstedikleri tek şey ise biraz daha fazla destek ve imkan sağlanması.

OKULLARI TATİL AMA ONLAR ATÖLYEDEN ÇIKMIYOR

Havaların sıcak ve okullarının tatilde olmasına aldırış etmeyen 13 pırıl pırıl üniversiteli genç, mecburiyetleri olmamasına rağmen Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin kendilerine tahsis ettiği atölyede idealleri ve heyecanları peşinde uğraş veriyor. Onlar temelden iyi yetişmenin gayreti içinde olan 13 kişilik bir sıkı takım. Kendilerini ATA UAV Takımı olarak ifade eden gençler, 2021 yılında ATATEB Kulübü bünyesinde kurulan bir insansız hava aracı takımının üyeleri. Takım Kaptanı Emre Çelik, ilk olarak TEKNOFEST 2022 için ve ABD'de düzenlenen dünyanın en prestijli insansız hava araçları yarışması AUVSI SUAS hazırlandıklarını anlatırken, “SUAS yarışmasına kabul aldık ve 71 takım arasından görev sıralamasında 18. olma başarısını gösterdik. Projemiz ilk olarak Atatürk Üniversitesinde 6 motorlu özgün tasarım İHA ile yarışmaya katıldı. 2023 yılında yarışmaya tekrardan kabul aldık. 72 takım arasında olduk, fakat yeterli desteği alamadığımızdan dolayı yarışmaya katılım sağlayamadık. Önümüzdeki süreçler devam ediyor. Asla 2024 Nisan'da TEKNOFEST, Haziran'da ise AUVSI SUAS yarışması için çalışmalara şimdiden başlayıp iyi bir ilerleme aldık. ATA UAV takımı olarak 2024 için net hedefimiz her kulvarda 1. olmaktır” dedi.

İŞTE ATA UAV TAKIMI'NIN 13 ÜYESİ

Takım bünyesinde Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden farklı mühendislik alanlarında öğrenciler bulunuyor. Takım Kaptanı Emre Çelik Elektrik Elektronik Mühendisliğinde, Muhammet Eren Keskin Elektrik Elektronik Mühendisliğinde, Ahmet Kılıç Elektrik Elektronik Mühendisliğinde, Yusuf Kaan Çelebi Elektrik Elektronik Mühendisliğinde, İbrahim Yuladır Elektrik Elektronik Mühendisliğinde, Efsa Uzun Elektrik Elektronik Mühendisliğinde, Zakir Yıldız Bilgisayar Mühendisliğinde, Hüseyin Gökoğlan Bilgisayar Mühendisliğinde, İrfan Çötoğlu Bilgisayar Mühendisliğinde, Fatih Ayıbasan Bilgisayar Mühendisliğinde, Gülsever Anvarova Endüstri Mühendisliğinde, Ayşegül Baydar Endüstri Mühendisliğinde ve Batuhan Alp Karakaş Makine Mühendisliğinde eğitim hayatlarını sürdürüyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.