GENEL Haber Girişi : 26 Mart 2018 12:11

Horasan’ın eğitimde parlayan yıldızı

Horasan’ın eğitimde parlayan yıldızı
Erzurum’un Horasan İlçesi Kurtuluş İmam Hatip okulu öğretmen ve öğrencilerin yerel ve ulusal düzeyde her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde ki başarıları göz dolduruyor.
Ortaokulu Müdürü Ebubekir Aydemir, Milli Eğitim müfredatına uygun eğitim-öğretim yapıldığını söyledi. 
Öğrencilere dini ilimler ve temel eğitimde okutulan bütün derslerin birlikte uygulanarak öğrencilerin ahlaki, kültürel ve sosyal yönlerden geleceğe daha emin adımlarla yürümesi amaçlandığını belirten Aydemir, şöyle dedi: “Okulumuz Proje İmam Hatip Liseleri ile beraber Fen Liseleri , Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liselerine öğrenci kazandırarak yarınlara olan güvenimizi haklı çıkarmıştır. Okulumuzla Horasan İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Erkek Kur’an Kursu işbirliği ile 9 öğrencimiz hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlarken, 11 öğrencimiz de hafızlık eğitimine devam etmektedir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında okulumuzda genç Bilaller ezanı güzel okuma yarışması, 40 hadis, 40 ayet ezber yarışması, münazara, bilgi yarışmaları, kitap okuma etkinlikleri, yarı hafızlık yarışmaları, sportif ve sanatsal faaliyetler, veli ve öğrenci seminerleri gerçekleştirilmektedir. 
İl ve İlçe düzeylerinde gerçekleştirilen karate ve masa tenisi turnuvalarında beden eğitimi öğretmeni Rahmetullah Enes Kaya’nın öncülüğünde dereceler elde eden okulumuz sporda iddialı olduğunu göstermiştir. İdareci, öğretmen, öğrenci ve veliler ile bütünleşip ortak akıl yürüten bir yönetim anlayışıyla Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu eğitim öğretime tüm hızıyla devam etmektedir.”(iha) 
Etiketler : eğitim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.