EKONOMİ Haber Girişi : 17 Ocak 2010 13:05

Hakkı Cami'nin cemaati ve imamına Müftülükten Ödül

Hakkı Cami'nin cemaati ve imamına Müftülükten Ödül
Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Hacı Hakkı Cami'nin cemaati ve imamı, camilerinin tüm eksiklerini imece usulü bir çalışma yaparak gidermeyi başardı müftülük tarafından teşekkür belgeleriyle ödüllendirildi.

Bir süredir camilerinin eksiklerini nasıl giderecekleri yönünde düşünen ve imece ile kendi aralarında yardım çalışması yapmaya başlayan Hacı Hakkı Camii'nin fedakar cemaati, kısa sürede gereken yardımı toplayarak camilerinin tüm eksikliklerini giderdi. Camii İmam Hatibi Şerafettin Ada'nın öncülüğünde sık sık bir araya gelerek toplanan yardımlar ile caminin sorunlarını çözen cemaat, camiinin halılarını yeniledi, camiinin alt katındaki pencereleri komple pen doğrama ile kapladı, 2 adet kitap dolabı, sarık, cübbe, cihazlar için büyük bir dolap yaptırdı, camiye 2 adet klima aldı, 2 adet ayakkabılık yaptırdı, camiinin ses düzeni için amfi ve hoparlörler yenilendi, camiinin iç ve dış boyası ve minaresi boyatıldı ve bununla da yetinilmeyerek ilçedeki 7 adet camiinin minaresi boyatıldı.



TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Yapılan imece çalışmaları karşısında kayıtsız kalmayan ve boya işlerinde cemaate destekler veren Edremit Müftülüğü, bir program düzenleyerek fedakar cami cemaatini ödüllendirdi. Müftü Ramazan Tekin ve Müftülük yetkilileri, Hacı Hakkı Camii'ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmaların ilçede eşsiz ve örnek bir çalışma olduğunun altını çizen Müftü Ramazan Tekin, cemaate hitaben kısa bir konuşma yaptı. Tekin, "Hacı Hakkı Camiimizde cemaatimizle birlikte uzun zamandan beri yapılması gereken bir takım güzel çalışmalar yapıldı. Camilerimiz Allah'ın evidir ve İslam'ın simgesidir. Yeryüzünün en sevimli yerleridir. Camiiler, Allah'a ibadet ettiğimiz, Allah'ı anladığımız, eğitim - öğrenim gördüğümüz yerlerdir. Aynı zamanda birlik, dirlik, huzur ve sükun yerleridir. Buralarda kılınan namazın, yalnız başına kılınan namazdan 27 derece daha faziletli olduğunu hatırlatırım. Sevgili peygamberimiz (S.A.V.)'de 'Bir mümin ölünce ameli kesilir ama geride bıraktığı ilim, hayırlı evlat ve sadakayı cariye (Mescid v.b.) bırakanların amel defteri kesilmez. Öldükten sonra amel defteri sevapları devam eder' buyurur. Biz de Müftülük adına, cemaatimiz ve hayırsever kardeşlerimizin bir kaçına, maddi değeri düşük ama manevi değeri çok olan birer teşekkür belgesi vermeyi uygun bulduk. İlçemizde hayır ve yardımlar bekleyen camilerimiz var. Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Böyle güzel imece yardımlaşmaları sayesinde ilçemizde ve bölgemizde sosyal dayanışma ve yardımlaşma çalışmaları doruk noktalara ulaşacaktır. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Cami İmam Hatibi Şerafettin Ada ile birlikte hayırseverler Ergün Kocaer, Hasan Çalışkan, Tahsin Canseven, Abdurrahim Gülen, Hasan Yüksel, Kamil Emin Köksal ve eşi Hediye Köksal, Ali Duman ve Aziz Kırdar'a teşekkür belgelerini Müftü Ramazan Tekin verdi. Belge törenin ardından, davetlilere ikramlarda bulunuldu.