GÜNDEM Haber Girişi : 07 Nisan 2017 18:03

Hakim Alaattin Çambel'in intiharı FETÖ iddianamesinde

Hakim Alaattin Çambel'in intiharı FETÖ iddianamesinde
Dönemin HSYK üyeleri hakim Alaattin Çambel'i ölüme sürüklemiş
FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik eski savcı Cihan Kansız'ın da aralarında bulunduğu 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, 2014 yılında intihar eden hakim Alaattin Çambel'in 'crohn' hastalığı bilinmesine rağmen dönemin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) Çambel'i adeta bile bile ölüme mahkûm ettiği belirtildi. 
Aralarında Cihan Kansız, Mehmet Ekinci, Sedat Sami Haşıloğlu, Gökmen Demircan'ın da bulunduğu 25 isim hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü üyeliği suçundan hazırlanan iddianamede hakim Alattin Çambel'i intihara götüren olaylar dikkat çekti. Soğuk iklimin tetikleyici etken olduğu crohn hastalığına ilişkin özlük dosyasında sağlık kurulu raporu bulunan hakim Alaattin Çambel'in 2011 yılı yaz kararnamesiyle Ceyhan'dan Türkiye'nin en soğuk ili olarak bilinen Erzurum'a tayin edildiği, Çambel'in itirazlarının reddedildiği ve bir süre sonra hastalığının da ilerlemesiyle intihar ettiği iddianameye girdi. 
FETÖ/PDY'nin devleti ele geçirmek maksadıyla örgüt mensubu olan hâkim ve cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının önünün açıldığı, örgütün hedef olarak gördüğü hâkim ve cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmasının engellendiği anlatıldı. FETÖ'cü hâkim ve cumhuriyet savcılarının unvanlı görevlere atanmalarının yanı sıra, örgüt mensubu olmayanların sağlık sorunları gibi mazeretlerinin dahi nazara alınmayarak adeta ölüme sürgün edildikleri ifade edilen iddianamede, bu kapsamda örnek olarak hâkim Alaattin Çambel verildi. Soğuk iklimin tetikleyici bir etken olduğu crohn hastalığı olan ve bu hastalığına dair de özlük dosyasında sağlık kurulu raporu bulunan hâkim Alaattin Çambel'in 2011 yılı yaz kararnamesiyle Ceyhan ilçesinden Türkiye'nin en soğuk ili olarak bilinen Erzurum iline tayin edildiği, atamaya karşı yaptığı itirazların reddedildiği, 2 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılı yaz kararnamesiyle hastalığının arttığını belirttiği vurgulandı. Çambel'in başka herhangi bir yere atamasının yapılmasını talep ettiği ancak dönemin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu nun bu talebe duyarsız kalarak adı geçen hâkimi adeta bile bile ölüme mahkûm ettiği, hastalığı ilerleyen ve uğradığı zulme daha fazla dayanamayan hâkimin tüm çabaları sonuçsuz kalınca 19/01/2014 tarihinde intihar ederek yaşamına son verdiği anlatıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.