GÜNCEL Haber Girişi : 21 Kasım 2009 14:09

Hacı adaylarının yemekleri diyetisyen kontrolünden geçiyor

Hacı adaylarının yemekleri diyetisyen kontrolünden geçiyor
Hacı adayları Mekke'nin farklı semtlerinden Kâbe'ye toplam 180 araçla taşınıyor. En kapsamlı hizmet ise yemek konusunda veriliyor.
Sabah ve akşam olmak üzere günde iki öğün yemek çıkarılıyor. Sınırsız içecek imkânı sağlanıyor. Türkiye'den giden aşçıların 16 mutfakta, 70 bin kişi için hazırladığı yemeklerin Türk damak zevkine uygun olmasına özen gösteriliyor. Hijyen kurallarına ve kalori miktarlarına dikkat edilerek 53 yemek salonunda verilen servis, her gün sağlık kontrolünden geçiyor.
Diyetisyen Sevilay Özden'in onay vermediği hiçbir yiyecek hacı adaylarına sunulmuyor. Ayrıca belediyenin ve Turizm Bakanlığı'nın ekipleri de sık aralıklarla denetim yapıyor. Yemekler hacı adaylarının büyük beğenisini toplarken, Suudi Arabistan yönetimi de söz konusu hizmeti diğer ülkelere örnek gösteriyor.
Diyanet'in yürüttüğü hac organizasyonunu ödüllendiriyor. Bütün bu çalışmaların arkasında ise Diyanet'in Ayniyat Hizmetleri ekibi bulunuyor. 765 kişilik ekibin başında Salim Güney görev yapıyor. İki yıl önce başlatılan yemek hizmeti en çok da kadınları mutlu ediyor. Daha önceki yıllarda yemek-bulaşık gibi sıkıntılarla uğraşmaktan Kabe'de istediği kadar ibadet edemeyen kadın hacı adayları Diyanet'e duacı.