EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ekim 2023 00:05

Gölet rekoru

Gölet rekoru
Erzurum gölet yapımında da Türkiye’ye örnek oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Büyükşehir Belediyemiz kentsel dönüşüm ve diğer yatırımlarda olduğu gibi gölet yapımında da Türkiye’ye rol modeli oldu” dedi.

Başkan Sekmen, yapımı tamamlanan Aşkale-Yeniköy Tarımsal Sulama ve HİS Göleti ile birlikte yeni bir yatırımın daha tamamlandığını kaydetti.

Sekmen, “Ekiplerimiz il genelinde yeni gölet yapımlarına son sürat devam ediyor. Bir yandan yenileri için çalışıyor diğer yandan da tamamlanan göletlerimizi çiftçimizin emrine sunuyoruz. Şuan Pasinler ilçemizde de 85 bin metreküp su toplama hacmine sahip Çöğender HİS Göleti’mizin yapımı sürüyor. Tekederesi, Sığırlı, Çayırtepe, Elmalı, Zeyrek, Elmalı Arkı, Ayvalı, Çengelli, Gökçedere, Yeniköy, Toprakkale, Ünlükaya, Dereboğazı ve Serdarlı’da tarımsal sulama ve hayvan içme suyu fonksiyonlarına sahip göletlerimizi tamamladık. Yeni göletlerimiz şehrimiz ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“Tarım ve hayvancılığın gelişimi için ne gerekiyorsa yapmaktayız” diyen Başkan Sekmen, “Şuana kadar tamamlanan 600 gölet ile birlikte ilimizdeki meraların zenginleşmesi ve hayvan popülasyonunun artmasına da katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 27 Ekim 2023 17:22

    Belediye zaten üstüne vazife olmayan gerili yapıyor ama asli vazifesini yapamıyor. Yani hersey ters hersey alt üst olmuş durumda. İnşallah asfalt işini de kasaplar Bakkallar yapar artık

  • Levent sutcu 27 Ekim 2023 08:45

    Sayın başkan sizin bu yaptığınız işi DAP idaresi başkanlığının yapması gerekiyor. asıl siz DOKAP idaresinin dogu karadeniz yaylalarini birbirine bağlayan 2650 km.lik yol ağına bir bakında örnek alın.DAP dururken belediyenin paralarını haybeye harcamayın.