EKONOMİ Haber Girişi : 11 Ekim 2011 10:46

Giresun Müftülüğünden Muhteşem İcazet Merasimi

Giresun Müftülüğünden Muhteşem İcazet Merasimi

Giresun Müftülüğüne  bağlı Bölge Yatılı Kur’an Kursu ve Batlama Kız Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 34 hafızımız için 09.10.2011 Pazar günü 19 Eylül Kapalı Spor Salonun’da "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi. Vatandaşlarımızın Yoğun ilgi gösterdiği merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, Vali Yardımcısı  Fatih Yorulmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, İl Müftüsü Necati Akkuş, İlçe Müftüleri din görevlileri hafızların aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Merasimin açılış konuşmasını yapan Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ayhan Okur, bu hafızların yetişmesinde gece gündüz demeden sabah namazından sonra hafızların derslerini almaya gelen hocalarına, bu öğrencileri bize emaet eden değerli ailelerine, bu öğrencilerin her türlü ihtiyaçları için maddi, manevi hiç bir imkanı ellerinden esirgemeyen din görevlisi arkadaşlarıma ve cami cemaatimize, özellikle Türkiye Dİyanet Vakfı yönetim kurulu ve bu kurulun başkanı olan İl Müftümüz Sayın Necati, Akkuş hocamıza sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.Hepsinden Cenab-ı Hak razı olsun ve Kur’an’ın şefaatiyle onları şefaatlendirsin İnşallah dedi.
Müftü Akkuş, "Giresun’da 15 yıldır yaşanan hasret sona erdi. 15 asırdır tek harfini değişmeden Kur’an’ı günümüze ulaştıran, bizlere getiren hafızlardır. Onun içindir ki, hafızlarımızın değeri paha biçilmez önemlidir. Giresun’da nihayet 15 yıldır yaşanan hasreti sona erdirerek müftülüğümüzce icazet törenleri yapmaktadır. Bugün burada 19 hafıze, 14 hafız olmak üzere 34 canlı Kuran kitaplarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz."dedi
Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, İslam denince akla Kuranı Kerim’in geldiğini söyledi. Kuran’ın insanlara genel çerçeveler sunduğunu vurgulayan Ata, "Bu çerçevelerin içini doldurmamız lazım. Bu çocuklarımız 3 yıllık eğitimlerinin ardından Kuranı Kerim’i ezberledi. Bu öğrencilerimiz kıyamette hafızlık beratlarını alacaklar. Diyanet İşleri Başkanlığımız, sizlere Kuran öğretmek için emrinizdedir" diye konuştu.
Ata, Kuranı Kerim okumanın ve tanımanın dünyanın en büyük nimeti olduğuna değinerek, şöyle devam etti: "Kuran’ı anlama görevi öyle çok da kolay bir görev değildir. Kuran, aklımızı kullanmayı, dininin peşinden koşmayı, bilimsel bilginin peşinden koşmayı, o bilimsel bilgileri kullanmayı gerektirir. Kuran’ın ilk emri ’oku’ dur. Rabbimiz sadece ’oku’ diyor, ama neyi okuyacağımızı söylemiyor. Faydalı olacak her şeyi okumalıyız. Fakat bugün İslam alemi okumuyor. Bugün en az okuyan ülkeler İslam ülkeleridir. Çocuklarımızı cahil bıraktığımız sürece onlarla Kuran arasında duvar örmüş oluruz. Okuyan bir toplum olduğumuz zaman Kuran’ı daha iyi anlayıp daha iyi yorumlayabilir, daha iyi yaşayabiliriz. Kuran öyle bir derya ki defalarca okunan ayeti tekrar okuduğunuz zaman size bambaşka bir anlam sunar."
Daha sonra hafız öğrenciler tarafından Kuranı Kerim, ilahi ve şiir okundu, dualar edildi  skeçler sahnelediler edildi. Tören, 32 hafızın taç giymesi ve diplomalarını almasıyla Nuri Genç Hocamızın yaptığı duanın ardından sona erdi. sona erdi.