EKONOMİ Haber Girişi : 15 Temmuz 2011 09:31

Gerede Müftülüğü Yunus Emre Camii İbadete Açıldı

Gerede Müftülüğü Yunus Emre Camii İbadete Açıldı

İlçemiz Karabük yolu üzerinde 2009 yılında inşaatına başlanılan Yunus Emre Camii tamamlanarak hizmete açıldı. Hayırsever Kemal BAŞARAN tarafından TDV Gerede şubesine bağışlanan arsa üzerine camii inşaatı başlamış ve 220 metre karelik camii inşaatı tamamlanarak 26.05.2011 tarihinde camii açılışı gerçekleştirilmiştir.

Açılış Töreni İlçe müftülüğümüzde görevli İmam- Hatiplerimizin Mevlid-i Şerif okumalarıyla başladı. Ardından Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel SALMAN cami ve cemaatin önemini anlatarak caminin cem edici özelliğini vurguladı.  Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin ERUL tarihte caminin sadece namaz kılınan yer olmadığının altını çizerek sadece camiyi bina olarak imar etmek yetmez cemaatle de imar etmek gerekir dedi. 

İlçe Müftümüz Şükrü KABUKÇU Caminin yapılışı ve aşamaları hakkında bilgi verdi, maddi ve manevi katkıları olan halkımıza ve hayırseverlere teşekkür etti. İlçe Kaymakamımız Arslan YURT, Belediye Başkanı , Daire Amirleri ve  çok sayıda cemaatin katıldığı açılış töreni İl Müftü Vekili Dr. Halil TAŞPINAR’ ın duası ve yapılan ikram ile son buldu.