GÜNDEM Haber Girişi : 15 Haziran 2017 15:56

Ezgilerin dünyasına enstrümantal bir yolculuk

Ezgilerin dünyasına enstrümantal bir yolculuk
TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Zafer Taşdan 'Bir Varmış Bir Yokmuş' isimli albümüyle müzikseverlerle buluştu.

TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Zafer Taşdan'ın 'Bir Varmış Bir Yokmuş' isimli enstrümantal albümü, Anadolu Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu. Mey, duduk, şivi ve zurnanın eşlik ettiği, geleneksel halk ezgileri ve bestelerden oluşan 13 eserlik albümde, Mesud Cemil'in bestelediği Nazım Hikmet şiiri 'Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş' da farklı bir yorumla dinleyiciye sunuluyor.




Albümde ayrıca 'İnceden ince, 'Aynalar, 'Gunde Hember' ve Harput'un kadim ezgisi Ağır Halay eserleri dikkat çekiyor. Albüm kayıtlarında Ali Ekber Kayış, Mix'te Erkan Adlin, Maestring'de Babajim Stüdyo imzası bulunuyor. Albüm, canlı ve kanal kayıtlarıyla birbirinden değerli müzisyenlerin katkılarıyla daha da zenginleştirildi. 'Bir Varmış Bir Yokmuş albümünde,  Ergun Karadağ, Mahir Mak, Osman Korkmaz ve sanatçının kendi çektiği fotoğraflar yer alıyor. Albümün grafik tasarımı ise Togay Kılıçoğlu'na ait.

        Zafer Taşdan'ın 'Bir Varmış Bir Yokmuş' albümü tüm seçkin müzik marketlerde?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.