EĞİTİM Haber Girişi : 19 Ekim 2022 07:25

Evyap’tan Erzurum’a fen lisesi

Evyap’tan Erzurum’a fen lisesi
Mehmet Rıfat Evyap Fen Lisesinin temeli atıldı.

Erzurum’da 20 derslikli lise ve pansiyondan oluşan Mehmet Rıfat Evyap Fen Lisesinin temeli törenle atıldı.

Törene Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Evyap İcra Kurulu Başkanı Mehmet Evyapve diğer protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, Evyap ailesine Erzurum’a güzel bir fen lisesi kazandırdıkları için teşekkür ederken, Erzurum’un eğitim alanında Türkiye’de ilk 10’da olduğunu söyledi.

“Anadolu'da ilk kurulan ve üniversite olarak kabul ettiğimiz Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesi Erzurum tarihinin, Erzurumluların eğitime ne kadar önem verdiğinin açık göstergesidir.” diyen Erzurum Valisi Okay Memiş, “Cumhuriyet döneminde İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Cumhuriyet idaresi ilk üniversite olarak Atatürk Üniversitesini kuruyor. Bu şehir eğitime çok önem veren bir şehir, bununla gurur duyuyoruz.” dedi.

Erzurum’da dört yıl önce göreve başladığında LGS sınavlarında 63. sırada olduğu öğrendiğini aktaran, “Burası Erzurum ve hemen bir proje yaptık. Şehir merkezinde iyiyiz ama önemli olan, ilçeler ve mahallelerimizde de iyi olabilmek. Siyasilerimiz ve yerel yöneticilerimizle hedef belirledik ve dedik ki 2023 yılında ilk 10'da olacağız. Pandemiye rağmen fedakâr öğretmenlerimizle iki yıl üst üste ilk 10'dayız. Bu başarıyı gösterenlere teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımıza dünyanın kabul ettiği ilmin, fennin ve teknolojinin bütün imkânlarını seferber edeceğiz. Temel bilimler ve diğer bilimlerde asla geri durmayacağız. Bizim Batı'dan bir farkımız var. Biz çocuklarımıza değerler eğitimi de vermek istiyoruz. Yerli ve milli olarak bunu çok önemsiyoruz, çünkü bizin kültürümüzün bir farkı var. Matematiksel olarak 5, birden her zaman büyüktür. Buna itiraz eden yok ancak bizim inançlarımıza ve değerlerimize göre helal kazanılmış 1, haram kazanılmış 5'ten büyüktür. Çocuklarımızı bu prensiple yetiştirmenin gayreti içindeyiz.”

Evyap İcra Kurulu Başkanı Mehmed Evyap da, geleceği gençlerin belirleyeceğine vurgu yaparak, "Daha güçlü ve başarılı bir Türkiye için bizim ihtiyacımız olan donanımlı, iyi yetişmiş, ahlaklı gençler. Daha saygın bir Türkiye için ülkemizin sanatta, teknolojide, bilimde eserler ortaya çıkarması ve ilerlemesi lazım." diye konuştu.

Türkiye'de çok sayıda eğitim kurumunun açılışına destek verdiklerini dile getiren Evyap, şunları kaydetti:"Ülkemizin pek çok eğitim kurumlarında oluşan dönemsel ihtiyaçlarına, projelerine her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız, ülkemizin daha donanımlı, eğitimli ve daha iyi hazırlanmış genç kuşaklara kendi nispetimizde verebileceğimiz katkıyı vermek. İsteğimiz, daha nice okulumuzu ülkemize kazandırmak."

Evyap, Erzurum’un ata toprakları olduğunu ve buraya fen lisesi yapılması için katkıda bulunmaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ise, Erzurum’a dördüncü Fen Lisesi kazandırmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Erzurum’a 4’üncü il merkezine de 3’üncü fen lisesinin temelinin atıldığını ifade eden Kaygusuz, “Öncelikle duyduğum mutluluğu paylaşmak isterim. İlimizde 3 merkez ilçemizde, bir de Oltu da olmak üzere 4 Fen Lisesi hizmete girmiş olacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın dua etmesinin ardından, 20 derslik ve 200 kişilik pansiyondan oluşan lisenin temeline ilk harç atıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mümtaz İSLAM 19 Ekim 2022 16:49

    Ata topraklarını unutmayıp; çocuklarımızın daha iyi okullarda okumaları için Erzurum' a yeni Fen Lisesi kazandıran EVYAP ailesine teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum.