EKONOMİ Haber Girişi : 10 Kasım 2008 22:21

Ev hanımları Kuran öğreniyor

Ev hanımları Kuran öğreniyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen hanımlar Kur'an kurslarına akın ediyor. Simav İlçe Müftülüğü'nce okulların açılmasıyla birlikte 18 ayrı yerde açılan Kur'an Kurslarına 270 hanımın katıldığı bildirildi. Katılımın en yüksek olduğu yerlerin başında ilçeye bağlı Koyunoba köyü geliyor. 170 civarında hanım ve genç kızın yaşadığı 350 nüfuslu köyde 50 hanım günde 5 saat hizmet sunan Kız Kur'an Kursu'na katılıyor. Kurs öğretmeni Esma Kanık, kursun 16 resmi kayıtlı kursiyeri bulunduğunu geri kalanlarının ise akşamları Cami Dersleri kapsamında kursa gönüllü olarak gelen ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek isteyen ev hanımlarından oluştuğunu söyledi. Kursun akşamları katılan gönüllü hanımlarla daha zevkli bir hale dönüştüğünü dile getiren kurs öğretmeni Esma Kanık, kursa gönüllü hanımların yanı sıra genç kızların ilgisinin de giderek arttığına dikkat çekti. Kursa ilk kez katılanlara Elif kâğıdından başlayarak Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye başladıklarını anlatan Kanık,"Kur'an-ı Kerim'i önceden bilenlere doğru ve tecvitli okumalarını öğretiyoruz. Ayrıca namaz surelerinin yanlışlarını düzeltiyoruz. Bunun yanı sıra ibadet, itikat ve ahlak derslerini işliyoruz" diye konuştu.

Köyde 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde açılan Okuma-Yazma Kursu ve Kur'an-ı Kerim Kursu nedeniyle hanımları akşamları evlerde tutamadıklarını ifade eden köy muhtarı Ali Akkuyu " Yatsı okunur okunmaz hanımların bir kısmı okuma-yazma kursuna, bir kısmı da Kur'an Kursuna gidiyor. Evlerde kimse kalmıyor. Hanımlarımızın bir yandan okuma yazma, bir yandan Kuran öğrenmesi bizleri sevindiriyor" diye konuştu.

Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, 32 hafta sürecek Kur'an Kurslarına katılanların 2009 yılının Mayıs ayı sonlarında sınava tabi tutulacaklarını belirterek, kursu başarıyla tamamlayanlara Kur'an Kursu Bitirme belgesi vereceklerini söyledi.
Müftü İkiz,"Güzel dinimizin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerimin doğru bir şekilde okunmasını öğretmek ve dinimizi Diyanet teşkilatımızın denetiminde doğru bir şekilde öğretmek amacıyla başlattığımız kurslarımıza katılımın bu derece yoğun olması bizleri sevindiriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:kutahyamuftulugu.gov.tr