EĞİTİM Haber Girişi : 19 Kasım 2022 09:15

ETÜ’nün 21 öğrencisine TÜBİTAK bursu

ETÜ’nün 21 öğrencisine TÜBİTAK bursu
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı sonuçları açıklandı.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini akademik danışmanlar eşliğinde araştırma yapmaya teşvik etmek ve proje hazırlama kültürü kazandırmak amacıyla TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 Yılının ilk dönemi kapsamında yapılan başvuru sonuçlarına göre Erzurum Teknik Üniversitesi’nden (ETÜ) 21 öğrenci burs almaya hak kazandı.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ait toplam 22 projesiyle başvuru yapan ETÜ %95,4’lük kabul oranıyla önemli bir başarı elde etti. Hazırlamış oldukları projeleri 12 ay süreyle tamamlayacak olan öğrencilere aylık 6000 TL burs desteği sağlanacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak burs kazanan öğrencileri ve danışman hocalarını tebrik ederek; “TÜBİTAK tarafından lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik yürütülen Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında ETÜ olarak her dönem burs kazanan öğrencilerimizin sayısının ve proje kabul oranın artarak devam ediyor olması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde bu sayıları daha da artıracağız. Bu düşüncelerle hem başvuruda bulunan öğrencilerimizi hem de destek alan öğrencilerimizi ve hocalarımızı bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.