ÇEVRE Haber Girişi : 10 Mart 2023 23:16

ETÜ ile Orman arasında ağaçlandırma protokolü

ETÜ ile Orman arasında ağaçlandırma protokolü
Erzurum Teknik Üniversitesi ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü arasında “Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması" protokolü imzalandı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Kampüsü içerisindeki boş alanlarda uygun türlerle yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin protokol, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Erzurum Teknik Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak ve T.C. Orman Genel Müdürlüğü adına Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay tarafından imzalandı.

İmza töreni sonrasında değerlendirmelerde bulunan Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, “Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlarının ağaçlandırılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu protokolle birlikte Erzurum Teknik Üniversitesi Kampüs alanı içerisindeki tüm boş alanların ağaçlandırılarak kampüsün yeşil bir örtüye kavuşturulmasını hedefliyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra 3 yıl süreyle de ortaklaşa bakım ve koruma çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

İmza töreni ev sahipliği için Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak; “Kurulduğu günden itibaren kampüs alanında ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veren Üniversitemiz ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile ağaçlandırma çalışmalarımızın daha sistematik bir şekilde yürütülecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.  Bu çalışmalar ile öğrenci ve mensuplarımızın daha yeşil bir ortamda eğitsel, kültürel ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirmelerini, rahat nefes alabilecekleri ortamlar oluşturmayı hedefliyoruz. Yapılan bu protokolün Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor Erzurum Orman Bölge Müdürümüz Oktay Ayatay’a teşekkür ediyorum" diyerek ağaçlandırma çalışmalarına tüm öğrenci ve mensuplarımızın gönüllü katkılar sunacağını ifade etti.