HABERDE İNSAN Haber Girişi : 12 Aralık 2022 10:43

Erzurumlu bir aile daha evlat nöbetinde

Erzurumlu bir aile daha evlat nöbetinde
HDP önündeki eyleme katılım her geçen gün artıyor. Ailelerin direnişine 339. aile olan ve Erzurum’da iken 2014 yılında 17 yaşında kaçırılan Suat Sarıtaş için eyleme katılan anne Ayten ve ağabey Sedat Sarıtaş nöbete başladı.

Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat nöbeti, bin 195 gündür HDP Diyarbakır il binasının önündeki çadırda kararlılıkla devam ederken, ailelerin nöbetine bir aile daha katılarak nöbet tutan ailesi sayısı 339'a yükseldi.

Terör örgütü mensuplarınca çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia edip, 3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bin 195'inci gününde devam ediyor.

Ailelerin direnişine 339. aile olan ve Erzurum’da iken 2014 yılında 17 yaşında kaçırılan Suat Sarıtaş için eyleme katılan anne Ayten ve ağabey Sedat Sarıtaş nöbete başladı.

Evladına çağrıda bulunarak teslim olmasını isteyen anne Sarıtaş, “Oğlumu kandırıp kaçırdılar onun için geldim. Hiç görüşmedim ve görmedim, dönmesini istiyorum. Oğlum kimseden korkma arkanda annen ve baban var, Suat seni özlüyorum gel. Senin arkanda devletin var kandırıp götürdüler dön gel. Senin için ölüme giderim” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.