SAĞLIK Haber Girişi : 20 Ekim 2015 00:58

Erzurum'da otizm eğitim semineri

Erzurum'da otizm eğitim semineri
Tohum Otizm Vakfı ve Erzurum Palandöken Otizm Derneği'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile düzenlediği Otizm çalıştayı Erzurum'da başladı.
Tohum Otizm Vakfı ve Erzurum Palandöken Otizm Derneği'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile düzenlediği Otizm çalıştayı Erzurum'da başladı. 
Erzurum Lisesi Konferans salonunda düzenlenen aileler ve eğitimciler için düzenlenen ücretsiz 2 günlük Otizm Semineri ve çalıştayı düzenlenen program ile başladı.
Çalıştayın açılış törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin, Tohum Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, EPOP Başkanı Nazan Yaşarbaş, davetliler ve öğrenciler katıldı.
İki gün sürecek Otizm Semineri ve Çalıştayı'nda konuşan Tohum Vakfı kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, "Doğuştan gelen ve genellikle ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluk olan otizm, tek tedavisinin sürekli, yoğun özel eğitimdir. Ailelere eğitimin önemi anlatılarak, eğitim yöntemleri konusunda bilgilendirmenin amaçlandığı seminerde, otizmli çocukların özel eğitimi, otizmli çocuklara yeni davranış ve beceri kazandırma, problem davranışlarla başa çıkma stratejileri ve otizmli çocuklar için ev programı konularında iki gün boyunca Vakfın uzmanların eğitim alacaklar, uygulamalara katılacaklar." diye konuştu.
Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Uzmanlarının vereceği seminerin her 68 çocuktan birisinin otizm riski ile dünyaya geldiği günümüzde ailelerin ve eğitimcilerin doğru bilgilere ulaşması açısından son derece önemli olduğu belirtildi.
Çalıştayda, Otizmli Çocukların Özel Eğitimi, Otizmli Çocuklara Yeni Davranış ve Beceri Kazandırma, Otizmli Çocuklara Yeni Davranış ve Beceri Kazandırma, Otizmli Çocuklarda Görülen Problem Davranışlarla Başa Çıkma Stratejileri, Otizmli Çocuklar için Ev Programı Geliştirme, Otizmli Çocuklarda Görülen Problem Davranışlarla Başa Çıkma Stratejileri ve Otizmli Çocuklar için Ev Programı Geliştirme konularında sunumlar yapılacak.
Etiketler : otizm
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.