ERZURUM Haber Girişi : 21 Nisan 2016 23:47

Erzurum'da Kar Yağışı

Erzurum'da Kar Yağışı
Erzurum'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü.
Erzurum'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü.
Yazı bekleyen Erzurumlular kışa geri döndü. Kent merkezinde zaman zaman lapa lapa, zaman zaman da tipi şeklinde gerçekleşen yağışın ardından kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı 6 santimetreye, yüksek kesimlerde de 15 santimetreye ulaştı. Nisan'ın 21'inde yeniden kar yağışının etkili olmasının birçok ilde şaşırtıcı olabileceğini ama Erzurum için normal olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Erzurum'da temmuz ayında da kar yağdığı söyleniliyor. Bizler alışığız kara kışa" dediler.
Öte yandan kar yağışının özellikle yüksek geçit noktalarında ulaşımda aksamalara sebep olduğu, bu yolları kullanacak sürücülerin zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları istendi.
Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının ardından zirai don uyarısında bulunarak cuma günü de hafif şekilde gerçekleşmesi beklenen kar yağışının yerinin hafta sonu güneşli bir havaya bırakacağını, hava sıcaklığının yeniden mevsim normallerine döneceğini belirttiler.
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.