Erzurum’un yeni öğretmen ihtiyacı 1100

Milli Eğitim Bakanı açıkladı, çok yakında öğretmen atamaları yapılacak…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çok yakında yeni öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Bu açıklama üzerine haklı olarak her il kendi öğretmen ihtiyacına göre bir beklenti içerisine girdi.

Peki Erzurum’un öğretmen açığı var mı, varsa bu sayı ne? Palandöken gazetesi olarak biz de işte bu soruya cevap aramak için yetkililerle konuştuk ve onlara bu şehrin öğretmen açığını sorduk. O yetkili de bize aynen şu cevabı verdi:

“Erzurum’da halen bin 100 civarında bir öğretmen ihtiyacımız var. Bu öğretmenlerimizin hatırı sayılır bölümü de anaokulu ve sınıf öğretmenidir; tabii ki branşlar da var. Milli Eğitim olarak bizler bu ihtiyacı ücretli öğretmen formülüyle gideriyorduk. Yani derslerimiz boş geçmiyor, bir şekilde öğretmenlerimiz ihtiyacı karşılıyordu. Ancak Bakan beyin bu açıklamasıyla ortaya çıkan tablo şudur: Erzurum’a en az bin 100 yeni öğretmen atamasının yapılmasıdır. Mümkün ki bu sayıda bir atama olmayacak. Dolaysıyla ücretli öğretmen kardeşlerimizin hizmetleriyle biz yine Erzurum’da öğretmen açığı oluşturmamaya gayret edeceğiz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.