Erzurum’un korona karnesi

Vaka sayısı 1000’den 300’e, vefat sayısı 10’dan 3’e düştü…

Bir ay öncesine kadar Erzurum, ülke genelinde pozitif vakaların en fazla görüldüğü ilk beş şehirden biriydi. Bu yüzdendir ki vefat sayısı da artmıştı, yoğun bakımlarda yatan hasta sayısı da…

ERZURUM KIRMIZI ALARMDAN ÇIKTI

Alınan ekstra önlemler, sağlık ordusunun olağanüstü çabası ve devletin kararlı tutumu sayesinde, bu olumsuz tablo, birkaç hafta içerisinde olumlu anlamda pozitife dönüştü. Öyle ki bir ay öncesine kadar, testi pozitif çıkan hasta sayısı bin ve üzerinde seyrederken bu da Erzurum’u kırmızı çizgi noktasına getirmişken tablo yavaş yavaş da olsa tersine dönmeye başladı.

VAKA SAYISI HIZLA DÜŞÜYOR

Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Tekin’in Palandöken’den Gurbet Saltuklu’ya yaptığı özel açılamaya göre, Erzurum’da son bir haftadır Koronaya bağlı pozitif vaka sayısı binlerden üç yüzlere kadar geriledi.

AŞI DA HALA İYİ BİR YERDE DEĞİLİZ

Erzurum’un yaklaşık 17 ile hizmet veren bir bölge sağlık merkezi olduğu göz önüne alındığında, esasında bu üç yüz civarındaki vaka sayısı hiç de çok değil. Fakat buna rağmen Erzurum genelinde hala aşılanma oranının yüzde yetmiş beşleri bulamaması da ayrı bir sorun… Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Erzurum’da Koronaya bağlı majör bir durumun olmadığına işaret ederek, “Yoğun bakımdaki hasta sayımız günlük altmış dolayında, günlük vefat sayımız ise, iki üç arası değişiyor. Vefat eden vatandaşlarımızın neredeyse yüzde yüzü 65 yaş ve üstü insanlarımız ve Koronadan bağımsız başka kronik rahatsızlıkları olan kimseler. Bu sebeple aşı olmazsa olmaz bir mücadele yoludur. Yerli aşımız Turkovac önümüzdeki günlerden itibaren ilçelerimizde ve her yerde yaygın hale getirilecek. Bu sayede Erzurum’daki aşılanma oranının da en az yüzde doksanlara çıkmasını umuyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.