ERZURUM Haber Girişi : 20 Ocak 2014 16:30

ERZURUM SON 50 YILIN EN SICAK OCAK AYINI YAŞIYOR

ERZURUM SON 50 YILIN EN SICAK OCAK AYINI YAŞIYOR

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, yılın büyük bölümü çok soğuk geçen, ocak ayı boyunca kar yağışına alışkın olan Erzurum’da, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık etkili oluyor. 
Gündüzleri hava sıcaklığının sıfır derecenin üzerine çıkması nedeniyle adeta bahar havasının yaşanması, bölge halkını şaşırtıyor.
Uzun yıllar sıcaklık ortalamasının sıfırın altında 9.4 derece olarak kaydedildiği Erzurum’da, bu yılın ocak ayında bugüne kadar yaşanan ortalama sıcaklık, eksi 3 derece oldu. Meteoroloji yetkilileri, Erzurum’da sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin çok üzerinde olduğunu bildirdi.
Yetkililer, bu yılın ocak ayında bugüne kadar yaşanan ortalama sıcaklığın, son 50 yılın en yüksek değeri olduğunu belirtti.
Erzurumlular gündüzleri sıcak havayla birlikte park, bahçeler ve tarihi mekanların önlerinde bulunan banklara akın etti. Önceki yıllar yoğun kar ve soğuk nedeniyle dışarıda yarım saatten fazla durmaya zorlanan Erzurumlular, bu sene ocak ayında banklarda oturarak güneşlenmenin tadını çıkarıyorlar.
Erzurum’da uzun yıllardır ocak ayında böyle sıcak hava görmediklerini belirten vatandaşlar, “Allah’ın takdiri ilahisi. Erzurum’da metrelerce kar olurdu bu sene kar yağmıyor, kuraklık var” diye konuştu.