ERZURUM Haber Girişi : 05 Haziran 2015 12:51

ERZURUM SİVİL TOPLUM PLATFORMU'NDAN İTİDAL ÇAĞRISI VE EMNİYET GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

ERZURUM SİVİL TOPLUM PLATFORMU'NDAN İTİDAL ÇAĞRISI VE EMNİYET GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI
Erzurum'da yapılan HDP mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından açıklama yapıldı.
Erzurum'da yapılan HDP mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından açıklama yapıldı. 
Pazar Günü yapılacak olan 25.dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin demokratik kurallara uygun, siyasi ihtirasların millet ve devlet geleneğinin önüne geçmeden barış ve kardeşlik havası içerisinde geçmesi için ilgili bütün kesimlere büyük görevler düştüğünü hatırlatan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli açıklamada şu görüşlere yer verdi.
"Demokrasi bilincinin yerleşmesi için yürütülen seçim çalışmalarına halkın huzurunu kaçıracak, onların fikir ve görüşlerini etkileyecek baskı sistemleri zarar vermektedir. Erzurum'da bir partinin yaptığı miting öncesi ve sonrası yaşanan olayları asla tasvip etmiyor ve sorumlulukları olanları kınıyoruz.
Şiddet ve şiddetten beslenen hiçbir görüş halkın sinesinde yer bulamamış ve bulamayacaktır da. Türkiye'nin istikrarına, Erzurum'daki kardeşlik havasına gölge düşürmeye çalışanlar bilmelidir ki en iyi hakem halk, halkı hakem etmenin yolu da sandıktır.
Erzurum'da yaşanan olayların daha da büyümemesi için, 24 saat uykusuz kalarak vatandaşın can, mal emniyeti için ayakta kalarak hizmet veren emniyet güçlerimizin ve jandarmamızın canhıraş çabasını takdir ediyoruz. Olgun ve yerinde müdahalelerle daha büyük olayların çıkmasını engellemişler; birçok emniyet mensubumuz da yaralanmıştır.
Şiddetten nemalanıp, gerilimle neticeye gitmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Erzurum'un kardeşlik ve barış şehri olmasını kimse engelleyemeyecek.
Bunu bir kez daha gördük ki başta emniyet mensuplarımız ve tüm güvenlik güçlerimiz olmak üzere, birçok siyasi partimiz, STK'lar ve vatandaşlar buna izin vermeyecektir.
Başta Erzurum İl Emniyet Müdürümüz Kamil Karabörk olmak üzere, tüm güvenlik güçlerimize ve olaylara aklıselim müdahale sırasında itidalli davranan tüm halkımıza teşekkür ediyor, yaralananlara Allah'tan acil şifalar diliyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.