SİYASET Haber Girişi : 31 Mayıs 2015 17:39

Erzurum Sivil Toplum Platformu Zehra Taşkesenlioğlu'nu İş Dünyası İle Buluşturdu

Erzurum Sivil Toplum Platformu Zehra Taşkesenlioğlu'nu İş Dünyası İle Buluşturdu
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) yaklaşan seçimlere doğru adayları değişik mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile bir araya getirmeye devam ediyor.
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) yaklaşan seçimlere doğru adayları değişik mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile bir araya getirmeye devam ediyor.
Ak Parti 3.sıra adayı Zehra Taşkesenlioğlu ile Erzurum'da iş dünyasının temsilcilerinin yer aldığı sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarını akşam yemeğinde bur araya getirin Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun toplantısında Başkan Abdullah Mustafa Güvenli'nin yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri, iş adamları ve Erzurum iş dünyasından temsilciler katıldı.
BAŞKAN GÜVENLİ; "ERZURUM'UN STRATEJİK KALKINMA PLANI YOK!"
Toplantıda ilk olarak konuşan Başkan Güvenli; Erzurum'un Ak Parti iktidarları döneminde istenilen yere gelemediğini, bunda birçok farklı sebebin olduğunu söyledi. Özellikle göçün önlenmesi, iktisadi göçün büyümesi ile mümkün olacağının altını çizen Güvenli; TBMM'ye gidecek milletvekillerinin desteğine sunulması noktasında Erzurum için halen daha bir Stratejik Kalkınma Planı oluşturulmadığını vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesi suretiyle Erzurum en kısa sürede bir Stratejik Kalkınma Planı çıkarılması gerektiğini vurgulayan Güvenli, "Söz konusu planın gereklerinin yerine getirilmesi bağlamında da, herkes yine bu planın arkasında durmalı. Çünkü bu plan Erzurum'un kalkınmasına giden yolda bir harita niteliği taşıyacağından üzerinde hassasiyetle durulmalıdır" diye konuştu.
TEŞVİKLERİ AMACINA ULAŞTIRMAK İÇİN VERGİ İNDİRİMİ ŞART
Mustafa Güvenli, konuşmasında teşvik uygulamalarına da değindi. Teşvik yasalarının Erzurum gibi illerde hali hazırda fazla bir anlam ifade etmediğini söyleyen Başkan Güvenli; "Bu şehirde ilk önce atılması gereken adım, vergilendirmelerle ilgili olmalıdır. Eğer Erzurum'da ve bölgenin diğer illerinde uygulanan teşviklerden kazanım elde edilmesi amaçlanıyorsa, vergi indirimleri kesinlikle ele alınmalıdır. Yani ilimizde ve bölgemizde geçerli hale getirilecek olan çeşitli vergi indirimleri sayesinde, mevcut teşvikler çok daha fazla istifade edilebilir bir nitelik kazanacaktır. Buna ilaveten SGK'nın aldığı işveren payında da muhakkak indirime gidilmeli, teşviklerden faydalanabilmek için getirilen 'en az 10 kişilik istihdam şartı' ise, kesinlikle kaldırılmalıdır. Çünkü kendine güvenini kaybetmiş müteşebbisi, talep arz dengesinin kaybolduğu bir ticareti bu şehir artık görmek istemiyor. İnşallah seçimlerden sonra proje ve bilgilerimizi milletvekillerimizle birlikte yürütmek istiyoruz."dedi
AK PARTİ ADAYI ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU; "BANA EV ÖDEVİMDE YARDIMCI OLUN, VELİLERİM SİZSİNİZ"
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu Erzurum Sivil Toplum Platformu'na bu toplantı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Erzurum'un sorunlarını yakından bildiğini, bu tür toplantılarda da bire bir en yetkili ağızlardan, özellikle ekonomik anlamdaki beklentilerin neler olduğunu gördüğünü söyledi.
Taşkesenlioğlu konuşmasında şunları dile getirdi; "Ekonomik istikrar oldukça önemli. 2001 yılında faizlerin bu seviyeye ineceğini söyleselerdi, hiç birimiz inanmazdık. Ben, doktoramı 'Dalgalı Kur' üzerine yapmış bir ekonomistim. Dalgalı Kur politikasında bu kadar sabit duracağımıza da hiç kimse inanmazdı.
Bunları beraber inşa ettik ve bu inşa sürecini yine birlikte devam ettirmemiz gerekiyor. 2023 yılında 500 milyarlık bir ihracat hedefimiz var. Bunu illeri kendi özellikleri ile düşünerek zenginliklerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Bunları ekonomiye tahvil etmeliyiz.
Siyasetçinin benim anlayışımda iki rolü var; bir üretmek iki iletmek. Bunları tek başına yapmayacak tabi. Bizim özel sektörle yapacağımız çalışmalar bunların önünü açmalı. Erzurum için yapılacak olanlar mesela üretmek olacak.
Erzurum ile başka şehirleri aynı kefeye koyarak çıkarılan teşvikler anlamlı olmuyor. Farkli coğrafi özelliklerimiz, farklı kaynaklarımız var. İşte yasamanın bunu dikkate alarak kanun çıkarması gerekiyor. Bunu yasama ve yürütme organlarına beraber iletmemiz gerekiyor.
Erzurum istiridyenin içerisindeki inci gibi. Bu inciyi ortaya çıkarmak için ihracat odaklı, arge ve inivasyona dayalı sistemlerle ekonomiye kazandırmamız lazım. Erzurum, orta asya ülkeleri ve yakınındaki üç ayrı ülke ile 150 milyonluk bir nüfusa hitap edebilecek jeopolitik bir yerde bulunuyor. Jeopolitik ve jeocoğrafik özelliklerimizi ortaya çıkarıp ekonomiye kazandırmamız lazım.
Sizler benim dalımda oldukça kaldıramayacağımız yük yoktur. Ama benim ödevimde yardımcı olun. Birlikte yapalım bunu. Sizin burada olmanız basit bir davete icabet değildir. Hepimizin ortak ülküsünün ne olduğunun karinesidir. Hepinize teşekkür ediyorum."dedi.
Taşkesenlioğlu, Erzurum'un çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin olarak organize edilen bu tarz toplantıları seçimlerden sonra da sürdürme sözü vererek, "Erzurum için periyodik aralıklarla kesinlikle bir araya gelelim, önümüze bir takım hedefler koyalım. Ben bu manada her türlü işbirliği için hazırım" ifadelerini kullandı.
Etiketler : zehra
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.