GÜNDEM Haber Girişi : 09 Şubat 2023 09:10

Erzurum’dan giden ekipler umut oldu

Erzurum’dan giden ekipler umut oldu
Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu illerde Erzurum’dan giden ekipler çok sayıda can kurtardı.

Erzurum AFAD ekipleri ve gönüllüleri ile Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma Ekipleri, Emniyet Müdürlüğü PAK ekipleri, Havalimanı Kurtarma Ekipleri ve Erzurum Dağcılık Arama Kurtarma Ekipleri enkazdan altından çok sayıda vatandaşı sağ kurtararak takdir topladılar.

HAVA LİMANI EKİBİ ENKAZDA AĞLAYAN BEBEĞİ CANLI KURTARDI

Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Adıyaman’da enkaz altındaki yaralıları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin ardından Adıyaman’da kurtarma çalışmalarına katılan Konya ve Erzurum Havalimanı kurtarma ekipleri enkaz altından minik bir bebeğe sağ olarak ulaştı. Enkaz altından çıkarılan minik bebek ekibin kucağında hastaneye götürüldü.

80 YAŞINDAKİ VATANDAŞI ERZURUM AFAD KURTARDI

Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Hatay’da Sanayi Mahallesi 600 Evler Sitesi enkazında kalan 80 yaşındaki Abdurrahman Beyaz, Erzurum AFAD ekiplerinin uzun süren uğraşları sonucu kurtarıldı.

Hatay'da depremde yıkılan Sanayi Mahallesi 600 Evler Sitesi'nden 50 saat sonra canlı bir kişi daha çıkartıldı. 80 yaşındaki Abdurrahman Beyaz, Erzurum AFAD ekiplerinin saatler süren çalışması sonucunda enkazdan sağ olarak çıkartıldı. Ekipler titiz çalışma sonucunda Abdurrahman amcaya ulaştı. Enkaz altından çıkarılan Abdurrahman Beyaz, sedyeye alınarak ambulansa bindirildi.

ERZURUM DAĞCILIK EKİBİ 4 KİŞİYİ KURTARDI

Malatya’da Erzurum Dağcılık Arama ve Kurtarma ekiplerinin, Özpolatlar Apartmanı enkazında kalan 4 kişi ile iletişim anları ve oluşturulan yaşam koridorundan kurtarılma anları kameraya yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde çok sayıda bina yerle bir olurken, afet bölgesinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Malatya’da çöken Özpolatlar Apartmanı'nda enkaz altında açılan yaşam koridorunda 1 vatandaşın sağ kurtarıldığı, diğer 3 vatandaşla da iletişime geçildiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kurtarma ekipleri tarafından enkaz altında bulunan vatandaşlarla konuşulması ise umutları arttırırken, enkazdan çıkarılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

EMNİYET PAK EKİPLERİ GENÇ KADINI ALKIŞLARLA ÇIKARDI

Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Malatya’da arama kurtarma ekipleri enkaz altından yaralıları kurtarmaya devam ediyor.

Depremin ardından Malatya kent merkezinde görev alan Erzurum Emniyet Müdürlüğü PAK ekipleri enkaz altında kalan genç kadını 5 saat süren başarılı bir çalışmanın ardından kurtardı. Uzun uğraşlar sonunda enkaz altındaki genç kadına ulaşan PAK ekipleri sedye ile genç kadını çıkararak hastaneye ulaştırdı.

ERZURUM AFAD EKİBİ EDA’YI BERESİYLE KORUDU

Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Hatay’da enkaz altında kalan vatandaşlardan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Enkaz altına kalan 23 yaşındaki Eda Erberk, kendini kurtaran ekiplere "Hepinize çok teşekkür ediyorum" sevincini ifade etti.

Hatay 600 Evler Mahallesi'nde arama kurtarma çalışmalarını yürüten Erzurum AFAD ekipleri enkaz altında kalan 23 yaşındaki Eda Erberk’i uzun uğraşlar sonunda canlı olarak çıkardı. Moloz altında sıkışan Eda ile konuşarak hayatta tutmaya çalışan AFAD görevlisi beresini Eda’ya vererek başını korumaya çalıştı.

Eda’yı enkaz altından çıkaran AFAD ekibi Eda’ya "Beremi artık verebilirsin, biz burada çalışmaya devam edeceğiz" diyerek Eda’yı hastaneye uğurladı.

Eda AFAD çalışanlarına ‘Hepinize çok teşekkür ediyorum’ dedi.

AFAD ERZURUM GÖNÜLLERİ 3 ÇOCUK SAĞ KURTARDI

Hatay'da depremde yerle bir olan 5 katlı apartmanda ailesiyle birlikte mahsur kalan 3 çocuk, ekiplerin titiz çalışmasıyla 42 saati aşkın süre sonra kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da büyük yıkım meydana geldi. Birçok iş yeri ve yüzlerce apartman yıkılırken, ekipler kentte ilk günden itibaren depremzedelere yardım için seferber oldu. Akevler Mahallesi Meltem Sokak’ta yer alan 5 katlı Güler Apartmanı'nda aileleriyle birlikte enkaz altında kalan çocuklardan saatler sonra güzel haber geldi. Önceki gün gece askerler tarafından kurtarılan yaşlı kadın ise, gün boyunca torunlarının çıkması için yıkılan evlerinin karşısında çaresizce bekledi.

Gün içerisinde bölgeye gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Erzurum gönüllüleri ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) OYAK güvenlik ekibi, yıkılan binada enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştı. İlk olarak İsmet Biçer’i (15) enkaz altından çıkartan ekipler, daha sonra komşuları olan Halil Aslan (12) ve Mehmet Eymen’i (5) de sıkıştıkları yerden çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Çocukların yara almadan enkazdan çıkartılması ile ekipler ve vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Öte yandan anne Elif Biçer’in cansız bedenine ulaşıldı.

Antakya’da yıkılan binaların enkazı altında kalan vatandaşlar için ekiplerin arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR EKİBİ 36 SAAT SONRA KURTARDI

Yusuf bebeği 36 saat sonra kardeşi ve annesiyle birlikte kurtarıldı.

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına destek veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma timleri, anne ve iki çocuğunu 36 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkardı.

Kahramanmaraş ve çevre illeri etkileyen depremler sonrası enkaz altında kalan vatandaşlar, Türkiye’nin dört bir sathından deprem bölgesine gelen kurtarma ekipleri sayesinde demir ve beton yığınları altından kurtarılıyor.

Hatay’da konuşlanan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı arama ve kurtarma timleri, bölgede önemli kurtarma operasyonlarına imza atıyor. Ekinci Mahallesi’nde enkaz altında kalan Zöhre Hatay ve beş aylık bebeği Yusuf ile diğer çocuğu, Erzurum ekibinin özverili çalışmasıyla 36 saat sonra kurtarıldı. Küçük bebeğin kurtarıldıktan sonra anne kucağındaki mutlu anı görülmeye değerdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.