Erzurum’da Polis Teşkilatının kuruluşu kutlandı

Erzurum’da Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümü nedeniyle çelenk sunum programı yapıldı. Törende konuşan Vali Okay Memiş, terörle mücadele kararlılık vurgusu yaparak, “Bölgemizde bir tane dahi bölücü unsur bırakmamak kaydıyla 24 saat görevimizin başındayız ve bırakmadık” dedi.

Türk Polis Teşkilatı 176. kuruluş yıl dönümünü Erzurum’da kutladı. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Havuzbaşı Kent Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Tören İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eserler seslendirdi.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Aslan, Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak için teşkilatın özveriyle çalıştığını ifade eden Aslan, "Türk Polis Teşkilatı, devletinin emrinde, milletinin hizmetindedir. Her türlü saldırıya göğsünü siper etmeye, her türlü devlet, millet, vatan ve bayrak düşmanları ve bunların uzantılarıyla mücadele kararlıkla devam edecektir." diye konuştu.

“BU KAHRAMANLARIN SAYESİNDE BAŞIMIZI YASTIĞIMIZA RAHAT KOYABİLİYORUZ”

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok da polis ve güvenlik güçlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını anlatarak, "Dağda, taşta silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız, güvenlik koruyucularımız terörist peşinde koştuğu için biz namusumuzu ve şerefimizi eminde hissedip ona göre rahat yaşıyoruz. Polis güvenlik kuvvetlerimiz içinde şehirde çalışan birimlerdir. Onlar sayesinde yatağımızda başımızı yastığa rahatlıkla koyuyoruz. Onlar bizim her şeyimiz. Polis teşkilatımızın yıldönümünü kutluyorum” ifadesini kullandı.

“KAHRAMAN POLİSİMİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜTLERE GEÇİT VERMEMİŞTİR”

Daha sonra söz alan Erzurum Valisi Okay Memiş, Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Vali Memiş, “Yüzölçümü olarak Türkiye’nin 4. büyük ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kentte, emperyalist güçlere, bölücü örgütlere geçit vermemiş Erzurum’da görev yapmak ayrı bir gurur ve onur kaynağıdır. Böyle bir kentte görev yaparken emniyetimizin ve jandarmamızın daha etkin olması gerekiyor. Biz de aynen öyleyiz.” ifadelerini kullandı. 

“Bölgemizde bir tane dahi bölücü unsur bırakmamak kaydıyla 24 saat görevimizin başındayız ve bırakmadık.” diyen Vali Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın liderliğinde bu mücadele sonuna kadar kararlılıkla sürdürülmektedir. Son bir yıldır da en önemli mücadelemizi Koronavirüs’e karşı yaptık. Pandemi ile mücadelenin başkahramanı sağlıkçılarımızdır. Ancak en az onlar kadar polisimiz ve jandarmamız da bu mücadelenin kahramanıdır. Pandemideki kuralların uygulanmasında büyük kahramanlık gösterdiniz. Aşılama sırası polisimiz ve askerimize geldi. Bir hafta içerisinde emniyet ve jandarma personelimizi aşılayacağız. Çünkü hep temas halindesiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Allah ayağınıza taş değdirmesin.”

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın dua okumasıyla sona eren törene, Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, polis memurları, şehit aileleri, gaziler, askeri erkân, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası il emniyet müdürlüğüne geçen protokol, 15 Temmuz Fotoğraf sergisini gezerek, şehitlik köşesinin açılışını yaptı.

 

  • 4 / 1 Erzurum’da Polis Teşkilatının kuruluşu kutlandı 0

  • 4 / 2 Erzurum’da Polis Teşkilatının kuruluşu kutlandı 1

  • 4 / 3 Erzurum’da Polis Teşkilatının kuruluşu kutlandı 2

  • 4 / 4 Erzurum’da Polis Teşkilatının kuruluşu kutlandı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
mondi