GENEL Haber Girişi : 12 Nisan 2018 15:54

Erzurum Barosu'ndan Mehmetçik Vakfı'na ziyaret

 Erzurum Barosu'ndan Mehmetçik Vakfı'na ziyaret
Erzurum Barosu'ndan Mehmetçik Vakfı'na ziyaret
- Erzurum Barosu Yönetim Kurumlu üyesi ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. İlknur Sarcan, Stajyer Avukatlar Seçil Ünal, Saime Taşkın, Şule Saraçoğlu, Furkan Atalay, Esra Akın ve Serdar Batuhan Tuylu ile birlikte TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliğini ziyaret ettiler. 
Erzurum Barosu'nun, mesleğe yeni adım atan genç avukatların ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı, vakıf hakkında bilgi verdi Topdağı: 
“TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek; ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51 bin 255 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, toplam 714.565.022 TL yardım yapmıştır. Yardım miktarları her altı ayda bir artırılarak yeniden belirlenmektedir. Şehit Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapılmaktadır. Bu Mehmetçiklerimizin çocuklarına 18 yaşına kadar aylık 520 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 680 TL, üniversite, yüksek lisans dâhil 820 TL aylık yardım yapılmaktadır. Şu ana kadar 3 bin 629 Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmış ve 1004 Mehmetçik çocuğuna yardıma devem edilmektedir. Yardım almaya devam eden 7 bin 744 Gazi/malul Mehmetçik ile birlikte vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık olarak 7 milyon 600 bin TL'dir." 
Bugün aldıkları bilgilerle vakfı daha yakından tanıma imkânı bulduklarını ifade eden Erzurum Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat İlknur Sarcan, şunları söyledi: 
“Vakfın faaliyetlerini ve yaptığı yardımları çok önemsiyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için her türlü koşulda canını ortaya koyarak görev yapan Mehmetçiklerimizin hakkını ödememizin mümkün olmadığı bir gerçek. Bu nedenle yürütülen bu çok önemli faaliyetlere destek olmak için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. Vakıfta görev yapan tüm personele başarı dileklerimizle birlikte, şehitlerimize rahmet, geride kalan aileleri ile gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz." 
Temsilcilik ziyaret defterinin imzalanmasından sonra toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.