SİYASET Haber Girişi : 04 Mayıs 2024 07:57

Erbakan: Çizgimiz doğrulara destek olmak

Erbakan: Çizgimiz doğrulara destek olmak
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erzurum’daki ziyaretleri çerçevesinde geldiği Aziziye Belediyesi’nde gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erzurum’daki ziyaretleri çerçevesinde geldiği Aziziye Belediyesi’nde gündeme dair değerlendirmeler yaptı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde partisinin seçim zaferi kazandığı Aziziye Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar’ı tebrik ederek hayırlı olsun dileklerini paylaşan Erbakan, “Milli Görüş Belediyeciliği” vurgusunda bulundu.

Erzurum’da Yeniden Refah Partisi’nin oy oranını artırdığını belirten Genel Başkan Fatih Erbakan,  “Pasinler’de, Oltu’da, Horasan’da, Aşkale’de çok ciddi oy oranlarına ulaşan partimiz, Erzurum genelinde de yüzde 20’lik oy potansiyeline ulaştı. Dolayısıyla büyük bir başarı elde ettik. Gelmeden önce ziyaret ettiğimiz Aşkale’de yüzde 44’lük bir oy oranına ulaştık. Yine diğer pek çok ilçede yüzde 30-40’ın üzerinde oylar alındı. Bu bakımdan hem belediye başkanlığını kazandığımız Köprüköy ilçemizde ve Aziziye ilçemizde belediye başkanlarımıza tebrik ziyaretlerimizi yaparken bir yandan da tüm Erzurum halkına ve bugün Aziziye halkına da teşekkür ziyaretimizi gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ VURGUSU

Aziziye Belediyesi ziyaretinde Milli Görüş Belediyeciliği üzerine değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Erbakan, “Milletimiz 89 ve 94’teki Milli Görüş belediyecilik hizmetlerini hatırlayarak ve o döneme duydukları özlem dolayısıyla bu oyları verdiler. Aziziye ve Erzurumlu hemşehrilerimize bu yüzden çok teşekkür ediyorum. Zaten bu ziyaretlerimiz de, milletimize teşekkür etmek amacıyladır. Biz de bu çizgide ahlaklı belediyecilik anlayışıyla milletimize özlediği hizmetleri kavuşturmak için kolları sıvadık. Canla başla çalışacağız. Rüşvetin tamamen belediyelerden kazınması, adam kayırmanın, torpilin, çifte standardın belediyelerden sökülüp atılması, adaletsizliğin ortadan kaldırılması, israfın ortadan kaldırılması, kaynak üreterek ve israfı önleyerek denk bütçeyi gerçekleştirmek belediyelerimizi borç ve faiz batağından kurtarmak, en öncelikli ve başlıca hedefimiz. Milletle aramıza duvarlar örmeden samimi bir anlayışla belediyecilik hizmetleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

POTANSİYELLERİMİZ ÇOK FAZLA

Açıklamalarının ardından Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Genel Başkan Erbakan’a ilçe hakkında bilgiler aktardı. Konuklarına sunum eşliğinde Aziziye’yi anlatan Başkan Akpunar, termal turizm, tarım ve hayvancılık potansiyelleriyle ön plana çıkan Aziziye’nin organize sanayi bölgelerine de ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, bu potansiyellerin her birisinin ilçenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak nitelikte olduğunu söyledi. Kaynakların verimli kullanımı, sürdürülebilir projelerin üretilmesinin en büyük öncelikleri olacağını ifade eden Akpunar, Aziziye’nin büyüyüp gelişimine katkıda bulunabilmek için eldeki tüm imkânların seferber edileceğinin altını çizdi. Başkan Akpunar, “İlçemizi layık olduğu konuma ulaştıracağız” dedi.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Burada Türkiye gündemi ve siyasi konularla alakalı açıklamalar yapan Erbakan, hükümetin iyi ve milletin hayrına olan işlerine her zaman destek olacaklarını tekrarlayarak, “Son olarak İsrail ile ticaretin tamamen kesilmesi kararı bunun en önemli örneğidir. Bu tarz kararların her zaman yanında ve destekçisi oluruz” diye konuştu.

SİYONİST REJİME BİZİM DE BİR DAMLA SU BİLE VERMEMEMİZ LAZIM

İsrail ile ticaretin tamamen durdurulmasını son derece olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade eden Yeni Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Geç de olsa böyle bir adımın atılması son derece önemli. Yeniden Refah Partisi olarak aylardır özellikle seçim döneminde de bunu ifade etmiştik. Yani orada minicik yavrulara bir damla suyu bile çok gören bu siyonist rejime bizim de bir damla su bile vermememiz lazım. Ne pahasına olursa olsun. Mübarek Ramazan ayı geçti. Burada miletimiz sahur yaparken, iftar yaparken, lokmalar boğazında düğümlendi. Çünkü orada Gazze'de insanlar iftar yapacak bir suları bile yok, sahur yapacak. Aç karnına 24 saat aç kaldılar. Bir yandan bomba yağıyor. Yani açlığın vahşeti diyoruz biz buna. Asrın vahşeti uygulandı. Tabii ki böyle bir tablo karşılığında bireysel olarak da kurumsal olarak da, devlet olarak da hepimizin elinden geleni ardımıza koymamamız lazım. Bu noktada sadece belli ürünler değil, ne gönderiliyorsa, ne alınıyorsa, ne veriliyorsa hepsini durdurmak gerekiyordu. Bu yönde bir adım atıldı. Bunu olumlu karşılıyoruz. Bundan sonra da yine daha ileri adımların atılması halinde yine bu adımları da destek olacağımızı, bu noktada hükümetin yanında olacağı ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİZGİMİZ DOĞRULARA DESTEK OLMAK, DOĞRUYA DOĞRU DEMEK

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın dışında yer aldıklarını hatırlatan Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçimlere bu şekilde girdik. İttifak asıl olarak seçimi ilgilendiren bir konu. Ve bu seçimde Cumhur İttifakı ortak bir kararla büyük şehirlerde tek bir aday etrafında mutabakata vardı. Ama biz bütün illerde, büyük şehirlerde dahil olmak üzere ayrıca kendi adaylarımızı çıkardık. Ve ittifakın dışında yer kaldık. Şu anda da bu çizgide gidiyoruz. Aslında biz ittifakın içindeyken de ittifaka girmeden önce de şimdi de aynı çizgideyiz. Çizgimiz de şu; doğrulara destek olmak, doğruya doğru demek. Yanlış varsa da onun karşısında durmak. İşte biraz evvel de ifade ettiğimiz gibi, İsrail ile ticaret durdurulmuş. Ne kadar güzel. Biz de bunu istiyorduk. Geç de olsa bu adımın atılması gerekiyordu. Bize yakışan buydu. Bütün dünyaya bu noktada Türkiye'nin ve milletimizin tavrını göstermek bakımından faydalı bir adım buna destek oluyoruz. Muhalefetin faydalı, milletin hayrına bir adımı olsa ona da destek oluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, örneğin emeklilerimizin maaşıyla ilgili muhalefetin bir önergesi olmuştu. Buna destek olduk. Emeklinin derdine derman olalım diye. Ama yanlış varsa da milletin zararına bir konu olursa da iktidardan da gelse, muhalefetten de gelse bunun karşısında duruyoruz. Bu şekilde de inşallah devam edeceğiz. İnşallah milletimize faydalı olmayı Cenab-ı Allah nasip etsin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul ile alakalı daha önce de olumlu değerlendirme yapmıştık. Gerginlik ve kutuplaşma ortamındansa diyaloğun olması her zaman çok daha iyi. Müzakere edilmesi, hepimiz bu ülkenin insanıyız. Bütün siyasi partiler bu ülkenin siyasi partisi. Biz zaten Yeniden Refah Partisi olarak yola çıkarken centilmen siyaset yapacağız dedik. Milletin derdine derman olmak için, çözüm üreten, çalışan, proje üreten bir parti olacağız. Kavgayla, atışmayla, polemikle zaman harcamayacağız dedik. Siyasete zarafet ve nezaket getireceğiz dedik. Ve bunları söyleyen bir parti olarak tabii ki bu gibi görüşmelerin olumlu olacağını düşünüyoruz. İnşallah milletin ülkenin hayrına sonuçlara vesile olsun diye ifade ediyoruz.”

Ziyarette Aziziye Belediyesi’nin şeref defterini de imzalayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’a, Başkan Akpunar tarafından Oltu Taşı tespih ve Erzurum Ehram kumaşından tasarlanan ve çeşitli giyim aksesuarlarından oluşan set hediye edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından belediye birimlerini gezen Fatih Erbakan, belediye çalışanlarını da selamladı.

Belediyeden ayrılırken Başkan Akpunar’a konukseverliği için teşekkür eden Erbakan'a, Genel Başkan Yardımcıları Suat Kılıç ve Mehmet Kaderli ile Yeniden Refah Partisi’nin Erzurum il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.