EĞİTİM Haber Girişi : 19 Ağustos 2023 13:59

ER-VAK’tan Bakan Tekin’e Erzurum Lisesi önerisi

ER-VAK’tan Bakan Tekin’e Erzurum Lisesi önerisi
Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, tarihi Erzurum Lisesiyle ilgili teklifte bulundu.

Sultan II. Abdülhamit tarafından 1889 yılında yaptırılan ve 1924 yılında Atatürk’ün ziyaret ettiği Erzurum Lisesi’nin, Türk Milli Eğitimine büyük hizmetler verdiğini ve ülkenin en ünlü liselerinden biri olduğunu hatırlatan Güzel, tarihi lisenin fiziki yapısının elden geçirilmesini ve bitişiğindeki Eski Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesinin de Erzurum Lisesi’ne katılmasını Bakan Yusuf Tekin’den istedi.

Yakın zamanda yıkılan ek binasıyla etrafı açılan tarihi lisenin, Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesiyle bütünleşmesi halinde ortaya estetik açıdan çok güzel bir tablonun çıkacağını belirten Güzel, en büyük arzularının Erzurum Lisesinin fiziki yapısı ve eğitim kalitesiyle eski şöhretine kavuşturulması olduğunu belirterek, Bakan Yusuf Tekin’in bu konuya eğilmelerini Erzurumlular adına istedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet tekin 28 Ağustos 2023 21:48

    eski askeri hastaneyi tekrar açın askerler oraya gitsin. savaş var barış var. ülkenin asker hastanesi olmalı.

  • Vatandaş 20 Ağustos 2023 21:10

    Hemen bitişigi derken arada kilometrelerce yol var. Birde hani depreme dayanıklı değildi bu hastane . Yazıklar olsun

  • Muhkem Dadaş 20 Ağustos 2023 11:09

    Bunu isteyeceğinize, Erzurum'a yatırımı, stadın yapılmasını, çöken sanayii sitesini, et ve tahıl ürünlerininin üretimini daha birçok konudaki istekleri isteyin. Zaten Erzurum eğitimde dibe vurmuş, bunun üst sıralara çıkarılmasını isteyin, tedbirleri anlatın. Erzurum, ticaret, ekonomi,imalat, üretim, ihracat, tarım ve hayvancılıkta yeni il olmuş illerle aynı sırada bulunuyor. Bunu giderin. Neyse.

  • halisdemir 19 Ağustos 2023 21:36

    mareşal hastaneside tarihi alan değil mi. bir asker hastanesi olmalı. ülkenin buna ihtiyacı var