SAĞLIK Haber Girişi : 24 Kasım 2023 08:17

Engelliler Meclisi’nden diş sağlığı desteği

Engelliler Meclisi’nden diş sağlığı desteği
​​​​​​​Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, diş hekimi eşliğinde Çayırtepe Köyünde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ağız hijyeni eğitimi, diş fırçası ve misvak kullanımı eğitimi ile diş sağlığı tarama çalışması gerçekleştirdi.

“Sağlıklı dişler, rahat gülüşler” isimli farkındalık programına Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Kızılay Engelsiz Erzurum İl Teşkilatı Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, Yakutiye İlçe Sağlık Müdürü Cüneyt Aygün, Çayırtepe Ortaokulu Müdürü Davut Dursun, Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Sağlıklı dişler, rahat gülüşler” isimli farkındalık programı Diş Hekimi Dilara Kasil'in diş fırçası kullanımı, ağız ve diş sağlığı sunumu ile başladı, farkındalık videosu ve Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu'nun program hakkında bilgi konuşması ve misvak kullanımı öğrencilere anlatması ile devam etti.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisinin hazırladığı diş fırçası, diş macunu ve misvak içeren hediye paketinin öğrencilere hediye edilmesi ile son buldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.