SİYASET Haber Girişi : 29 Kasım 2021 10:55

 Eğitime dev bütçe

 Eğitime dev bütçe
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz açıkladı: Erzurum Milli Eğitim’e 350 milyon liralık yatırım

Ömer İKBAL yazdı...

Genel bütçeden en büyük payı alan Milli Eğitim Bakanlığı, aldığı bu paydan çok önemli bir dilimini önümüzdeki yıl Erzurum için harcayacak. AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, gazeteniz Palandöken’e yaptığı özel açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki yıl Erzurum genelinde yaklaşık 350 milyon lirayı bulacak yatırım yapacağını söyledi.

Yaklaşık 20 yıla dayanan iktidarı süresince, ülke çapında olduğu gibi Erzurum’da da çok ciddi eğitim yatırımları yapan AK Parti, aldığı son kararla Erzurum’a eğitimde yeni yatırımlar için start verdi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün bildirdiğine göre, yeni yılda Erzurum için harcanacak bu 350 milyon lira, öncelikle yeni okullar ve eskiyen okulların yenilenmesi şeklinde kullanılacak. Ancak yatırımlar yalnızca yeni derslikle de kalmayıp, daha çağdaş bir eğitim için kütüphaneler, spor salonları ve çocuklar için yeni yaşam alanları inşa edilecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.