MAGAZİN Haber Girişi : 13 Mart 2021 11:33

‘Efsane’den müthiş çıkış

‘Efsane’den müthiş çıkış
Nurullah Akçayır ‘Ben Dadaş Oğluyam’ albümü ile döndü
‘Efsane’den müthiş çıkış

Erzurumlu usta sanatçı Nurullah Akçayır ‘Ben Dadaş Oğluyam’ albümü ile geri döndü. Meslek hayatında 40 yılı geride bırakan Akçayır, 10 yıllık aradan sonra hazırladığı yeni albümü ile sevenleriyl buluşuyor. Akçayır, Albümde yer alan ‘Ben Dadaş Oğluyam’ adlı türküsünü de, 12 Mart Erzurum’un Kurtuluşunun 103. yıldönümüne ithaf etti.

Memleket sevdasını yüreğinde taşıyan Erzurumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır, bir yıldır üzerinde çalıştığı albümünün bir parçasını 12 Mart Erzurum’un Kurtuluşu yıldönümünde sevenleri ile buluşturdu.

1982 yılında TRT kadrosuna dahil olan ve geçtiğimiz yıl kurumdan emekli olan Nurullah Akçayır, Türk Halk Müziğinde sazı ve sesi ile önemli bir yer edindi. ‘Ben Dadaş Oğluyam’ adlı eserini 12 Mart günü dinleyenleri ile buluşturan Akçayır, “Nisan ayında yeni albümümü paylaşacağım. Son bir yıldır bu albümle uğraşıyorum. Pandemi sürecinde kendime yoğunlaşma fırsatı buldum. Hemşehrilerim de uzun süredir albüm bekleyişindeydi. Anlamlı bir günde tekrar buluştuk. Albümde 4 eserin sözü müziği tamamen bana ait. Diğerleri de Neşet Ertaş, Ali Ekber Çiçek’ten türküler, Azerbaycan, Kerkük türkülerinin aralarında yer aldığı eserler. Albümde yer alan 15 türküden birinin 12 Mart anısına çıkmasını istedim. Dinleyenler de hissedecektir, ağlayarak içimden gelerek yazdım. Erzurum görsellerinden oluşan bir klip de hazırladık. YouTube sayfamda ve sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağız. İlerleyen zamanda özel bir klip çekmeyi de planlıyoruz” dedi.

Pandemiden dolayı bir araya gelemeseler de hemşehrilerine seslenen Akçayır, “Eskiden 12 Mart için özel şenlikler düzenlenirdi. Dünyanın her yerinde Erzurumlular kutlama yapardı. Dostlarla, hemşehrilerimizle bir araya gelirdik. Ama bu yıl pandemiden dolayı bu coşkuyu yaşayamayacağız. Ben de istedim ki nerede olursa olsun hemşehrilerimizle bu parça aracılığı ile buluşalım. Evlerinde hasret gidersinler, fiziken yan yana olamasak da gönüllerimiz buluşsun. Benim içimdeki Erzurum sevdası, ateşi doğduğum günden beri yanar durur. Son nefesimi verene kadar da sönmeyecek. Yüreğimden gelen bu parçayla da bir nebze olsun gönüllere dokunmak derdindeyim”  diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.